Telefoanele ASUS ZenFone ar putea renunţa la „notch” în favoarea unor camere frontale ascunse

24.12.2018
Telefoanele ASUS ZenFone ar putea renunţa la „notch” în favoarea unor camere frontale ascunse

ASUS nu pare să se fi bucurat de succesul dorit pe piaţa de smartphone-uri, anunţând săptămâna trecută că va schimba complet strategia pe acest segment, orientându-se de acum înainte doar spre dispozitive de top, pentru gameri şi utilizatori cu pretenţii. Astfel, faptul că producătorul taiwanez a înregistrat câteva brevete care propun „ascunderea” camerelor foto frontale de pe ZenFone folosind diverse soluţii nu este deloc surprinzătoare, ba chiar era de aşteptat, mai ales că toată piaţa se îndreaptă spre telefoane cu ecrane perforate.

LetsGoDigital a descoperit câteva brevete înregistrate de ASUS în Europa, care prezintă mai multe concepte de design pentru smartphone-urile următoare ale companiei. Cele două design-uri care par a fi propuse momentan sunt cele cu cameră retractabilă, similară cu cea de pe Vivo NEX sau OPPO Find X, cât şi soluţia mai „simplă”, cu ecran perforat în colţul din stânga-sus, un design similar cu cel abordat de către Samsung şi Huawei pe noile lor dispozitive mid-range.

În cazul camerei retractabile, ASUS ia în considerare realizarea a trei soluţii diferite, în funcţie de numărul de camere sau senzori integraţi. Avem un ansamblu mic, similar cu cel de pe Vivo NEX, cu o singură cameră, unul mai mare, pentru două camere şi unul care ar putea acoperi întreaga muchie de sus a telefonului, care ar putea ascunde acolo un sistem de recunoaştere facială avansat, similar cu senzorul True Depth de pe iPhone.

În cazul design-ului cu ecran perforat, acesta arată foarte similar cu ceea ce am văzut deja de la alţi producători, inclusiv partea de jos, de sub display fiind relativ groasă în desenele de concept, fiind cel mai probabil vorba despre un telefon cu ecran LCD.

Următoarea generaţie de dispozitive ZenFone este aşteptată cândva spre sfârşitul lunii februarie, sau începutul lunii martie, perioada în care are loc şi Mobile World Congress 2019 la Barcelona. Seria ZenFone 5 a fost lansată anul trecut în cadrul unei conferinţe de presă în cadrul acestui mare târg de tehnologie european.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult