Telefoanele cu Android vor primi senzor „3D Touch” de la Synaptics

Probabil cea mai importantă funcţie nouă a lui iPhone 6S este 3D Touch, care foloseşte un nou senzor tactil care măsoară presiunea aplicată pe display. Se pare că Synaptics a dezvoltat deja o tehnologie asemănătoare numit ClearForce, care ar putea fi folosit de producătorii de dispozitive Android pentru a oferi capabilităţi asemănătoare în viitor. Momentan această soluţie este destinată doar telefoanelor, nu şi tabletelor.

Synaptics a prezentat capabilităţi ClearTouch pe seria de componente 3700, destinată smartphone-urilor de top. Acestea vor putea detecta chiar şi cele mai mici variaţii ale forţei de apăsare, putând oferi acces la tot felul de gesturi noi în Android. Desigur, noul senzor tactil nu va fi integrat în niciun telefon în 2015, întrucât abia acum a intrat în producţie în fabricile Synaptics. Acestea vor fi livrate cât mai repede către clienţi şi probabil că abia în 2016 vom vedea primele smartphone-uri echipate cu senzori Synaptics 3700.

Alături de aceste suprafeţe tactile au fost prezentate alte două soluţii: 3600 pentru smartphone-uri mid-range şi 7800 pentru tablete. Niciunul dintre acestea nu oferă ClearForce, însă vin cu tehnologii superioare celor existente deja pe piaţă în aceste segmente. Synaptics 3600 vine cu funcţia FaceDetect Plus, care serveşte drept senzor de proximitate şi Synaptics 7800, care oferă acces la suport pentru stylus-uri pasive şi pentru detectarea suprafeţei mâinilor pentru a nu prelua comenzi nedorite.

Apple este deja la a doua generaţie de senzor de presiune, oferind Force Touch pe Macbook şi Apple Watch şi 3D Touch pe iPhone 6S. Huawei a venit cu o soluţie asemănătoare intitulată Pressure Sensitive Touch pe noul Mate S.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult