Telefoanele Galaxy Note 5 și Galaxy S6 primesc o actualizare surpriză din partea Samsung

18.11.2020
Telefoanele Galaxy Note 5 și Galaxy S6 primesc o actualizare surpriză din partea Samsung

Lansate în anul 2015, seriile Galaxy Note 5 și Galaxy S6 au fost reprezentative pentru oferta de telefoane Samsung din anii următori. Spre exemplu, S6 a fost primul model ”Edge” cu ecran curbat, în timp ce modelul Note 5 intrat în istorie drept ultimul flagship livrat fără slot microSD și într-o carcasă fără protecție împotriva apei.

Oricât de populare au fost la vremea lor, ambele modele sunt de mult timp uitate, chiar dacă un număr de utilizatori foarte grijulii cu telefonul preferat continuă să le folosească, bine ocrotite sub carcase de protecție.

 Galaxy Note 5 și Galaxy S6 primesc un boost pe partea de securitate

Pentru aceștia, Samsung a decis să facă un ultim gest de curtoazie distribuind un set de patch-uri care remediază o serie de vulnerabilități pe partea de securitate, folosite în atacuri informatice și propagarea de malware.

Galaxy Note 5 și Galaxy S6

Actualizările distribuire în regim OTA au ajuns mai întâi la utilizatorii sud-coreeni, iar apoi la fanii Samsung din Europa și America Latină. Samsung nu oferă prea multe detalii în descrierea oficială, precizând doar măsuri pentru ”stabilizarea codului” Android. În mod suspect, revizia Android Security patch rămâne datată pentru luna septembrie 2018.

Din păcate, cei care mai sperau încă la o nouă versiune de Android pentru telefoanele ajunse la vârsta pensionării nu vor fi nici ei mai încântați, Galaxy Note 5 și Galaxy S6 rămânând cu versiunea Android 7.0 Nougat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video