Telefoanele Galaxy S3 şi Galaxy S3 mini, lăsate fără update-ul la Android 4.4 KitKat din vina Samsung

09.05.2014
Telefoanele Galaxy S3 şi Galaxy S3 mini, lăsate fără update-ul la Android 4.4 KitKat din vina Samsung

După o lungă aşteptare, Samsung spulberă orice speranţe că telefoanele din seria Galaxy S3 ar mai putea primi update la Android 4.4 KitKat. Din punct de vedere tehnic, Galaxy S3 ar putea rula versiunea Android 4.4 fără probleme, dar Samsung exclude această posibilitate din start.

Telefoanele Samsung Galaxy S3 şi Galaxy S3 mini nu primesc upgrade la Android 4.4 KitKat

Întrebaţi de cei de la SamMobile cum de telefoanele Galaxy S3 nu pot rula o versiune de Android optimizată inclusiv pentru folosirea cu telefoane ieftine, având procesor mai lent şi numai 512MB memorie RAM, reprezentanţii Samsung au explicat că de vină ar fi interfaţa TouchWiz şi colecţia de aplicaţii Samsung exclusive. Altfel spus, bundle-ul de aplicaţii Samsung este prea voluminos pentru a putea fi acomodat împreună cu nucleul KitKat în doar 1GB memorie RAM, cât are versiunea internaţională a telefonului Galaxy S3. În schimb versiunea Galaxy S3 pentru Statele Unite, cu 2GB memorie RAM, va primi actualizarea la Android 4.4 KitKat.

Apărută la 18 luni după lansarea seriei de telefoane Galaxy S3, revizia KitKat aduce dispozitivelor cu Android o interfaţă revizuită, funcţii în plus şi alte optimizări de fineţe ce sporesc performanţele şi autonomia bateriei. Din păcate în urma anunţului făcut de Samsung, utilizatorii care nu deţin ediţiile pentru Statele Unite a telefonului Galaxy S3 sau Galaxy S3 mini rămân cu versiunea Android Jelly Bean.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult