Telefoanele iPhone 6s, echipate cu un acumulator de capacitate mai mică decât modelul anterior

10.09.2015

Surprins într-un clip de prezentare oficial, acumulatorul strecurat în carcasa telefoanelor iPhone 6s oferă capacitate mai mică decât cel folosit cu modelul iPhone 6 lansat anul trecut, punând sub semnul întrebării autonomia reală a noului iPhone.

Chiar dacă Apple nu a menţionat capacitatea exactă a bateriei în prezentarea ţinută cu ocazia dezvăluirii noilor telefoane iPhone 6s şi iPhone 6s Plus, un clip oficial publicat cu scopul demonstrării ecranului cu tehnologie 3D Touch surprinde acumulatorul folosit de modelul iPhone 6s, pe care este inscripţionată capacitatea de 1715 mAh. Spre comparaţie, originalul iPhone 6 includea un acumulator de 1810 mAh.

Diferenţa, ce-i drept nesemnificativă, ar putea fi dată de folosirea unui acumulator mai compact, ales pentru a lăsa mai mult spaţiu noului ecran cu tehnologie Force Touch şi aşa numitul Taptic Engine, responsabil cu îmbunătăţirea funcţiei de vibraţii.

Telefoanele iPhone 6s, echipate cu un acumulator de capacitate mai mică decât modelul anterior

Ţinând cont de folosirea unui set de componente modificat, având ca element principal chipsetul Apple A9, capacitatea redusă a bateriei este probabil compensată prin eficienţă energetică superioară. De altfel, Apple menţionează pentru iPhone 6 şi iPhone 6s o autonomie identică, de aproximativ 14 ore convorbiri în reţele 3G sau 10 zile funcţionare în Standby.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult