Telefoanele japoneze ciudate vor invada Europa

20.08.2008
Telefoanele japoneze ciudate vor invada Europa

Producătorii niponi de telefoane mobile trec printr-o periodă nefastă în ceea ce priveşte vânzările. Telefoanele japoneze vor invada EuropaStrategia gândită de aceştia pentru a ieşi din criză este promovarea pe continentele Europa şi America a telefoanelor disponibile la ora actuală doar în Japonia. După cum bine ştii, oferta asiatică este mai mult decât generoasă, însă produsele “tradiţionale” au un design cu totul aparte faţă de cel tipic telefoanelor destinate bătrânului continent, ceea ce poate fi un lucru bun sau rău în egală măsură. Totul depinde de gusturi, dar şi de facilităţile puse la dispoziţie.

Spre exemplu, Sony are în portofoliu aşa numitul “Wallet-Phone” (telefonul-portofel), care te ajută să-ţi faci cumpărăturile fără să apelezi la cash, dar acelaşi lucru face şi cardul de credit – la noi deja foarte popular. Aşadar, pe cine ar interesa un astfel de gadget?

Altă facilitate întâlnită în special la japonezi este televiziunea digitală pe telefonul mobil. În Europa, printre ţările care au adoptat standardul DVB-H se numără Finlanda, Italia, Marea Britanie, Austria, Elveţia şi Olanda. Urmează Franţa, Spania şi Germania. România, probabil printre ultimele, aşa cum deja ne-am obişnuit.

Telefoanele japoneze vor invada Europa

Copiii şi adolescenţii ar fi însă cei mai fericiţi să afle de invazia telefoanelor japoneze pe bătrânul continent. Cred că abia aşteaptă să pună mânuţele pe un gadget care, pe lângă funcţia de comunicare wireless, le va pune la dispoziţie tot felul de animăluţe virtuale de care vor avea grijă (sau nu) – celebrele Tamagotchi.

Să nu uităm nici de telefoanele subacvatice sau cele care emit tot felul de miresme. Preferatul meu este însă de departe terminalul RakuRaku, produs de Fujitsu. Asta pentru că, deşi nu prezintă vreo tehnologie revoluţionară şi nici nu arată grozav, a fost copiat cu neruşinare de către Toshiba. Motivele nu pot fi nici măcar inventate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News