Telefoanele Pixel vor păstra stocarea nelimitată în Google Photos

16.03.2021
Telefoanele Pixel vor păstra stocarea nelimitată în Google Photos

Google a anunțat că din luna iunie 2021, Google Photos nu va mai oferi stocare nelimitată pentru fotografiile utilizatorilor. Toți cei care foloseau această metodă gratuită de backup pentru fotografii pe iOS, Android sau alte sisteme de operare desktop vor putea să își păstreze fotografiile urcate până la data limită de 1 iunie, însă fotografiile noi vor fi contorizate la spațiul total de pe contul Google. Se pare însă că utilizatorii de telefoane Pixel cumpărate până acum vor continua să beneficieze de acest avantaj.

Google Photos va rămâne o soluție de backup nelimitată pentru utilizatorii de telefoane Pixel

Conform unui Tweet al lui Raja Ayyagari, Product Manager în cadrul diviziei Growth & Premium Experiences la Google, upload-ul nelimitat de fotografii la calitate înaltă pe Google Photos va fi limitat pe telefoanele cu Android, iOS și alte sisteme de operare, însă nu și pe dispozitive Pixel. Cei care au încă un model Pixel 2, 3, 4 sau 5, vor putea în continuare să urce fotografii în serviciul de stocare cloud fără să ocupe din spațiul de pe drive.

Totuși, există și aici o limitare. Cei care vor cumpăra modele Pixel care se lansează după data de 1 iunie, nu vor putea beneficia de acest beneficiu. Aici se va încadra și noul Pixel 5a, care încă nu a fost anunțat, care este de obicei așteptat pentru lansare în vară. De asemenea, modelele Pixel 6, care vor fi cel mai probabil lansate în toamna acestui an, nu vor mai primi stocare nelimitată în Google Photos.

Google încearcă de mai mulți ani să limiteze stocarea de fotografii pe serverele sale, având tentative de a opri această funcție deja pe dispozitivele Pixel 1, primele care s-au bucurat de astfel de avantaje.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult