Telefoanele pliabile Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3 apar în imagini „neoficiale”

30.06.2021
Telefoanele pliabile Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3 apar în imagini „neoficiale”

Acum că știm cu siguranță că seria Galaxy Note nu va primi noi „membri” în 2021, este aproape sigur că evenimentul Galaxy Unpacked de la Samsung care are loc tradițional în luna august va fi dedicat telefoanelor pliabile Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3. Am tot aflat de-a lungul ultimelor câteva luni detalii despre acestea, însă abia acum avem primele imagini neoficiale cu dispozitivele, care dezvăluie câteva diferențe față de dispozitivele lansate în 2020.

Galaxy Z Flip3 va aduce un design schimbat

Galaxy Z Flip3 pare să fie cel mai diferit la exterior, adoptând un nou design, cu două tonuri de culoare. Zona din partea de sus a capacului de pe spate este de culoare neagră și găzduiește atât ecranul exterior, care este acum semnificativ mai mare decât cel de pe originalul Galaxy Flip, cât și un sistem cu două camere foto. Cel mai probabil, avem de a face cu o cameră wide și una ultra wide, așa cum ne-am obișnuit în ultima perioadă.

Construcția pare să fie similară însă, cu o balama pe care vedem logo-ul Samsung și un corp subțire atunci când telefonul este în poziția „deschis”. Cel mai probabil însă, dunga de pe centrul ecranului va rămâne acolo încă o generație. Ecranul principal este așteptat cu o diagonală de 6,7” pe raport de aspect 25:9, deci foarte înalt, în timp ce ecranul exterior va avea 1.9”, conform informațiilor neoficiale dezvăluite de publicația Giznext. Un aspect important este însă faptul că sub ecranul pliabil vom găsi o cameră foto ascunsă, fără decupaj.

La interior ne așteptăm să vedem chipset-ul Snapdragon 888, întrucât Samsung a folosit până acum exclusiv procesoare Qualcomm pentru modelele sale pliabile. Prețul ar putea fi însă de 1.400 dolari americani, mai mare decât sugerau inițial zvonurile.

Galaxy Z Fold3 va înlocui Note-ul în 2021

Modelul mai mare, Galaxy Z Fold3, va păstra însă un aspect ceva mai „familiar”. Singura diferență notabilă la exterior pare să fie modulul de cameră, care este acum de formă ceva mai compactă, cu trei senzori dispuși pe verticală. Se pare că Samsung renunță la modulul pătrățos pe care l-a integrat anul trecut pe Galaxy Z Fold2.

Chiar dacă nu vom primi o serie Note, se zvonește că Galaxy Z Fold3 va putea folosi un nou stylus S-Pen, „S-Pen Fold Edition”, care va funcționa pe ecranul pliabil. De altfel, acest ecran va ascunde de asemenea camera foto internă în spatele panelului OLED de 7,6” cu refresh rate la 120 Hz. Ecranul exterior de 6,2” va folosi de asemenea un panel la 120 Hz, însă nu este clar dacă și acesta va funcționa cu stylus-ul.

Configurația este așteptată cu Snapdragon 888, 12 GB RAM și 256 GB stocare, alături de un acumulator de 4.380 mAh, mai mic decât cel de 4.500 de pe Galaxy Z Fold2. Sistemul de camere ar putea fi păstrat de pe modelele Galaxy S21 și S21+.

Evenimentul de lansare Galaxy Unpacked este așteptat pe data de 3 august, dar Samsung nu l-a anunțat în mod oficial.

sursa: Giznext, 91mobiles

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult