Telefonul pliabil Pablo Escobar Fold 2 a fost anunţat! Este o clonă de Galaxy Fold la… 400 de dolari

03.02.2020
Telefonul pliabil Pablo Escobar Fold 2 a fost anunţat! Este o clonă de Galaxy Fold la... 400 de dolari

Pablo Escobar nu mai este de mult doar numele unuia dintre cei mai mari traficanţi de droguri din istorie. De câteva săptămâni, Pablo Escobar este şi un brand de smartphone-uri şi nu unul oarecare, ci unul care promite telefoane pliabile la bani puţini, sub cele cerute de concurenţă. Modelul Escobar Fold 1 a fost anunţat la finalul lui 2019 drept telefonul care va „îngropa Apple”, iar acum primim un anunţ nou pentru Escobar Fold 2, care pare să ia în vizor Samsung… cu un telefon care arată identic cu Galaxy Fold.

Toată situaţia este cel puţin bizară. Originalul Escobar Fold 1 era un simplu Royole FlexPai cu o altă vopsea pe carcasă. În acelaşi timp, CEO-ul Royole a declarat la CES că nu cunoaşte detaliile vreunui parteneriat cu brandul Pablo Escobar pentru lansarea unei versiuni noi de FlexPai. În timp ce FlexPai costa peste 1.000 de dolari, modelul promis de fratele lui Escobar era listat la numai 350 de dolari americani.

Chiar dacă livrările modelului Escobar Fold 1 nu au fost încă onorate, Roberto De Jesus Escobar Gaviria anunţă sub brandul Pablo Escobar modelul Escobar Fold 2. Acesta este disponibil acum la pre-comandă la preţul de 400 de dolari americani şi arată identic cu un Samsung Galaxy Fold. Această decizie este cel puţin ciudată, având în vedere că clipul de promovare al noului model Escobar prezintă modele Playboy  din Rusia în bikini care sparg un Galaxy Fold cu barosul. Ba chiar apar şi mesaje de genul „RIP Samsung” pe parcursul reclamei.

Galerie foto

Escobar spune că poate vinde aceste telefoane atât de ieftin pentru că sunt cumpărate de la producători din China care au stocuri prea mari. Anunţul original menţionează că Escobar Inc. va deveni în 2020 „regele supra stocurilor”, pentru că poate cumpăra tehnologia la preţ mic de la companii secundare pe care nu le bagă nimeni în seamă.

La nivel de specificaţii, telefonul pare să fie identic cu Galaxy Fold-ul celor de la Samsung, un telefon care costă de 5 ori mai mult, la 2.000 de dolari/euro: Snapdragon 855, 8 GB memorie RAM, 128 GB stocare, cameră foto triplă cu diafragmă variabilă pe camera principală, ecran Dynamic AMOLED de la Samsung, Android 10, etc. La 550 de dolari există şi o variantă cu 12 GB RAM şi 512 GB stocare.

Totul pare să fie o nouă „ţeapă”, aşa că până când nu apar clienţi care au comandat şi au primit într-adevăr un Fold rebranduit cu logo-ul Escobar la 400 de dolari, probabil că nu este o idee prea bună să comandaţi un astfel de dispozitiv. Escobar Fold 1 nu a fost încă livrat, iar faptul că este o clonă a unui telefon pe care îl ridiculizează chiar în clipul de promovare nu pare să ofere prea multă încredere în brand.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult