Telefonul pliabil Samsung din 2016 apare în fotografii neoficiale [FOTO]

18.06.2018
Telefonul pliabil Samsung din 2016 apare în fotografii neoficiale [FOTO]

Samsung lucrează de mulţi ani la un concept de smartphone cu ecran pliabil. În trecut am primit „pe surse” diverse documente interne din cadrul Samsung care prezentau design-ul sau modul în care software-ul urma să gestioneze ecranul supradimensionat, însă acum vedem pentru prima dată un prototip real al modelului cu două ecrane „Project Valley”, care trebuia să fie lansat în 2016. Sursa fotografiilor este un utilizator de Twitter din China care a fotografiat telefonul din toate unghiurile.

Uitându-ne la Samsung Project V sau SM-G929F, cum este listat pe Twitter, nu este greu să ne dăm seama de ce compania coreeană nu a dorit să lanseze acest model. Pe lângă faptul că din punct de vedere al design-ului, acesta nu se împacă foarte bine cu restul gamei de produse, avem de a face cu un smartphone cu două ecrane foarte gros şi care probabil urma să fie lansat la un preţ foarte mare.

La o primă vedere, nu este foarte diferit faţă de ceea ce a adus pe piaţă anul trecut ZTE cu modelul Axon M, care de asemenea beneficiază de două ecrane pliabile, o construcţie groasă şi o singură cameră foto. Între timp, samsung nu a renunţat la ideea unui smartphone pliabil, însă se concentrează pe realizarea unuia cu ecran OLED flexibil, care să poată permite transformarea telefonului într-o tabletă, la nevoie.

Desigur, acest nou design implică alte greutăţi în dezvoltarea hardware-ului, întrucât materialele din care smartphone-urile sunt construite nu au ajuns încă la un nivel destul de avansat pentru a permite plierea repetată fără deteriorare. Samsung numeşte noul proiect de smartphone pliabil „Project Winner” şi probabil că îl va lansa în cadrul gamei Galaxy Note, însă lansarea ar putea fi încă destul de departe, probabil în toamna lui 2019, dacă nu chiar mai târziu.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video