Telefonul rulabil Oppo X 2021 nu va fi lansat prea curând

25.11.2020
Telefonul rulabil Oppo X 2021 nu va fi lansat prea curând

Oppo a uimit întreaga industrie săptămâna trecută, când a prezentat modelul OPPO X 2021, un prototip cu ecran rulabil, care pare să sfideze legile fizicii. Acesta se extinde pe laterală automat, pentru a transforma un smartphone care pare să arate complet normal, într-o tabletă de dimensiuni compacte, pentru mai mult spațiu pe ecran, în special pentru activități de productivitate. Din păcate însă, telefonul nu va ajunge în magazine în 2021.

Producătorul nu știe dacă există cerere pentru Oppo X 2021

Conform reprezentanților Oppo, noul telefon rulabil nu va fi lansat în viitorul apropiat. În timp ce acesta există și este complet funcțional, se pare că producătorul chinez va trebui mai întâi să testeze piața pentru a vedea dacă există interes și cerere pentru un astfel de dispozitiv, înainte ca acesta să intre în producție. Această strategie pare să fie complet diferită față de ceea ce fac companii precum Samsung, Huawei și Motorola, care au lansat telefoane pliabile, chiar dacă cererea din piață nu este foarte mare.

Se pare însă că tehnologia folosită pentru acest dispozitiv rulabil nu este foarte diferită față de cea de pe modelele pliabile. Avem de a face cu un ecran protejat tot de un strat de plastic, dar care inlcude și un strat mai tare, care să asigure mai multă rezistență. Cel mai probabil, este vorba despre un strat de sticlă ultra-subțire, la fel ca în cazul Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold2.

Chiar dacă Oppo nu va lansa în 2021 acest telefon, un alt telefon rulabil ar putea ajunge pe piață înaintea lui. LG a prezentat un concept numit „Project B”, pe care l-a promis pentru lansare pentru primăvara anului viitor. Dacă acesta se dovedește a fi măcar un dispozitiv funcțional, ar putea fi catalizatorul care va crea cererea pentru astfel de dispozitive în viitor.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult