Telefonul tău Samsung are o poză secretă cu un câine Chihuahua

23.11.2022
Telefonul tău Samsung are o poză secretă cu un câine Chihuahua

Telefoanele Samsung ascund un secret pe care nu mulți îl cunosc: o fotografie veche, la rezoluție mică și care este mărită pe tot ecranul cu un câine Chihuahua. Se pare că această fotografie se regăsește în toate dispozitivele cu Android de la Samsung, iar cei care doresc să o vadă, trebuie să acceseze un meniu secret de diagnostic pentru telefon. Iată cum poți accesa poza ascunsă de pe propriul tău telefon.

Cum accesezi modul diagnostic pe un telefon Samsung

  1. Accesați aplicația Phone (cea pentru apeluri)
  2. Tastați *#0*#
  3. Din meniul care apare, selectați IMAGE TEST
  4. Fotografia secretă cu acel Chihuahua va apărea

Care este scopul acestei imagini?

Se pare că aceasta este folosită, în special în service-ul Samsung, pentru a diagnostica probleme cu ecranul telefoanelor. Dacă există pixeli morți sau blocați, cel mai probabil, aceștia vor putea fi observați pe imaginea cu acest câine. De altfel, și alte opțiuni din meniul de diagnostic afișează culorile primare pe tot ecranul tot pentru a detecta diverse probleme de afișare, inclusiv burn-in pentru ecranele OLED.

Motivul pentru care imaginea este la o calitate atât de slabă însă, ar putea avea legătură cu faptul că este o imagine foarte veche, aceasta fiind prezentă de mulți ani în software-ul de diagnostic de la Samsung. La momentul respectiv, camerele de telefon, cu care cel mai probabil această poză a fost realizată, nu ofereau rezoluții prea înalte.

samsung chihuahua
foto: Lifehacker

Așa cum se întâmplă de obicei cu tot felul de „easter eggs” din diverse aplicații sau jocuri video, cel mai probabil, cel responsabil cu realizarea meniului de diagnostic și-a fotografiat propriul câine și l-a integrat în proiectul la care lucra pentru serviciu. Posibil să fi fost o glumă din timpul dezvoltării, pe care restul echipei a apreciat-o, luând astfel decizia de a păstra imaginea în software, sau poate că nimeni nu a observat pentru mult timp, iar acum ar fi prea târziu să mai schimbe fotografia.

Cert este că toate telefoanele Samsung au un Chihuahua integrat și nu există metode simple de a „scăpa” de el.

sursa: Lifehacker

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult