Telegram primește opțiune de conectare fără număr de telefon, funcție auto-delete și alte noutăți

07.12.2022
Telegram primește opțiune de conectare fără număr de telefon, funcție auto-delete și alte noutăți

Telegram permite acum accesarea conturilor de utilizator fără introducere anumărului de telefon, dezvoltatorul anunțând ”o nouă eră a intimității” pentru utilizatorii platformei de mesagerie.

Astfel, utilizatorii Telegram pot controla cine le poate vedea numărul de telefon și dacă alții îi pot găsi după număr. ”Astăzi, confidențialitatea intră într-o nouă eră”, utilizatorii putând folosi numere anonime bazate pe tehnologia blockchain pentru a accesa Telegram fără o cartelă SIM. Interesant este că pentru înregistrarea contului de utilizator este necesară în continuare asocierea cu un număr de telefon. Însă ulterior, te vei putea conecta folosind „alias-ul” generat folosind tehnologia partenerului Fragment, cel real rămânând anonimizat folosind tehnologia blockchain. Spre exemplu, dacă te reconectezi folosind o rețea nesigură, interceptarea codului anonimizat nu va permite asocierea cu identitatea ta reală. Iar cum și restul comunicațiilor sunt protejate folosind tehnologii de criptare end-to-end, anonimitatea oferită este practic deplină.

O altă noutate pentru utilizatorii Telegram este opțiunea Auto-Delete All Chats. Odată bifată, setarea asigură „curățarea” istoricului de conversațiile mai vechi decât intervalul de timp specificat. Pe lângă opțiunile selectabile de o zi, o săptămână sau o lună, utilizatorii pot seta orice interval de expirare doresc. Totodată, este permisă bifarea manuală a contactelor pentru care dorești să aplici această regulă, păstrând istoric conversațiile uzuale, cum sunt cele purtate cu membrii familiei.

O altă noutate este Topics 2.0, Telegram permițând administratorilor de grupuri cu peste 100 de membri si organizeze conversațiile pe topic-uri de discuție. Canalele astfel organizate au o structură pe două coloane, cu acces rapid la subiectele de discuție disponibile. În formula actuală, administratorii pot fixa la începutul listei până la 5 topic-uri de discuție. De asemenea, fiecare topic poate avea mai multe mesaje fixate (pinned) pentru vizibilitate crescută, structura amintind de vechile forumuri de discuție găzduite online.

O altă noutate este funcția ”Aggressive Anti-Spam”. Disponibilă sub forma unei setări de bifat pentru grupurile de Telegram administrate, acesta este un sistem bazat pe algoritmi automați care promite să blocheze postările de tip Spam. Administratorii de grupuri vor avea și opțiunea de raportare false positive, pentru mesajele blocate în mod eronat.

Lista noutăților continuă cu o funcție pentru generarea de coduri QR temporare, pe care le poți trimite persoanelor care vrei să te contacteze, fără a le dezvălui detalii personal-identificabile precum numele de utilizator sau numărul de telefon.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult