Televiziunea pe telefon mobil, neinteresantă pentru europeni

25.09.2007
Televiziunea pe telefon mobil, neinteresantă pentru europeni

Televiziunea mobilă părea a fi următoarea găselniţă în domeniul distracţiei pe telefon, însă ultimele studii realizate în Europa arată că 95% dintre locuitorii bătrânului continent nu dau doi bani pe aşa ceva. Spre deosebire de zona Asiatică, unde 20% din cei intervievaţi s-au arătat interesaţi în a urmări emisiuni TV pe ecranul telefonului mobil, doar 5% dintre europeni au fost receptivi la acestă idee.

Televiziune pe mobil Şi e normal până la urmă, din diverse motive. Un telefon destul de mic încât să nu ne deranjeze în utilizarea sa regulată ar avea un ecran de dimensiuni prea reduse pentru a putea fi folosit pe post de mini TV (micro TV mai degrabă), iar un dispozitiv cu un ecran mai mare ar deveni deja prea puţin portabil. Aşadar, avem de a face cu un cerc vicios, ce stânjeneşte planurile operatorilor de telefonie mobilă, ce sperau să recupereze prin introducerea televiziunii taxabile pe mobil ceea ce au pierdut – fiind nevoiţi să reducă abonamentele pentru servicii de voce – mai ales în ultimii ani.

Televiziunea mobilă pare astfel compromisă înainte de a proni cu adevărat la drum, în situaţia actuală, dar apariţia unor noi tehnologii incorporate în telefoanele mobile ar putea aduce schimbări neprevăzute ale balanţei. Analiştii sunt de aceaşi părere, ei considerând că există interes pe piaţă pentru folosirea telefoniei mobile, dar nu în forma în care există ea în prezent.

Personal, nu sunt un fan al televiziunii în general, aşadar folosirea sa pe telefoanele mobile este o idee faţă de care sunt total indiferent. În plus, mă bucur că pe lângă a asculta melodiile de pe telefoanele altor concitatidini în mijloacele de transport în comun, nu va trebui să vizionez şi vreo telenovelă prea curând…

Urmărește Go4IT.ro pe Google News