Teracube 2e: un telefon de buget „sustenabil”. Garanție 4 ani și baterie detașabilă

13.11.2020
Teracube 2e: un telefon de buget „sustenabil”. Garanție 4 ani și baterie detașabilă

Telefoanele mobile, la fel ca alte dispozitive electronice, sunt considerate produse de consum, care sunt garantate pentru funcționare  un an sau doi, în funcție de politica companiei și legislația locală. În Europa, majoritatea telefoanelor primesc doi ani de garanție, iar magazinele mai vând apoi și garanții extinse pentru cei care sunt dispuși să plătească extra. Ei bine, o companie care produce telefoane de buget, Teracube, promite că telefonul său Teracube 2e este garantat pentru funcționare timp de patru ani, iar prețul său este de numai 140 de dolari.

Teracube 2e este un telefon de buget cu promisiunea a patru ani de garanție

Teracube 2e este un smartphone cu specificații hardware în ton cu prețul său. Are ecran de 6,1 HD+ cu panel IPS, 64 GB stocare internă, 4 GB memorie RAM și un chipset MediaTek Helio A25. Cel mai surprinzător lucru este însă acumulatorul de 4.000 mAh, care poate fi înlocuit de către utilizator, la fel ca la telefoanele vechi. Asta pentru că întregul dispozitiv este realizat din materiale ecologice, iar ideea din spatele său este reducerea amprentei de carbon.

Astfel, oferind 4 ani de garanție, Teracube speră ca utilizatorii să țină telefonul pentru mai mult timp, reducând astfel cantitatea de deșeuri din dispozitive electronice. Iar faptul că bateria poate fi oricând înlocuită, asigură că atunci când nu mai ține ca la început, poate fi înlocuită doar această componentă, nu întregul dispozitiv. 25% din materialele folosite pentru dezvoltarea Teracube sunt reciclate, iar carcasa este realizată din material biodegradabil.

teracube

Pe lângă hardware-ul amintit anterior, mai avem de a face cu două camere foto, una de 13 megapixeli și una de 8 megapixeli cu obiectiv ultra-wide, jack de căști, NFC, slot-uri dual-SIM și microSD separate, cât și încărcare prin USB-C. Iar pe lângă toate acestea, software-ul este Android 10 fără personalizări de interfață, cu Google Play Store.

Prețul de 140 de dolari este unul introductiv, telefonul fiind listat pe Indiegogo pentru finanțare. Lansarea oficială este așteptată în decembrie 2020, iar prețul va crește la 200 de dolari după aceea. Există și o ofertă care permite posibilitatea de a comanda două telefoane Teracube 2e la preț de 200 de dolari.

sursa: Indiegogo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult