Terminalul mobil Facebook, amânat pentru 2013 (update)

27.07.2012
Terminalul mobil Facebook, amânat pentru 2013 (update)

Update: Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul Facebook, a infirmat zvonurile privind lansarea unui terminal mobil sub numele propriu. Conform declaraţiei făcute în timpul prezentării rezultatelor financiare pentru trimestrul doi, Mark Zuckerberg a afirmat că mai există multe lucruri de făcut sau îmbunătăţit pe platformele mobile deja existente, cum ar fi integrarea mai adâncă cu sistemul de operare iOS 6, şi că lansarea unui produs hardware propriu nu are sens.

Chiar dacă această declaraţie nu exclude lucrul asupra unui posibil concept de terminal dedicat Facebook, planurile companiei pe termen scurt sau mediu par a nu include o astfel de perspectivă.


Nu am mai auzit de ceva vreme vreun zvon legat de enigmaticul terminal mobil Facebook, însă Bloomberg afirmă că produsul va deveni realitate în cursul anului următor.

Bloomberg confirmă faptul că Facebook va colabora cu HTC pentru proiectarea terminalului, ceea ce devenise cunoscut acum câteva luni bune, şi nu oferă nici un detaliu tehnic în plus. Conform informaţiilor publicate, terminalul va ajunge pe piaţă undeva la jumătatea anului viitor, întârzierea fiind provocată de planurile curente ale companiei HTC, fapt care împiedică lansarea acestuia în acest an.

După cum este cunoscut, HTC a lansat în 2011 două terminale Android cu integrare Facebook şi buton contextual dedicat, însă modelele ChaCha şi Salsa nu s-au bucurat deloc de succes. Se pare că viitorul terminal va folosi o versiune modificată a sistemului de operare Android, responsabilă pentru design şi optimizare fiind o echipă formată din foşti angajaţi Apple, aceeaşi echipă care ne-a promis acum ceva vreme şi o aplicaţiei Facebook pentru iOS complet refăcută pentru vara acestui an.

Produsul este o necesitate pentru Facebook deoarece, deşi utilizarea pe terminalele mobile este în creştere şi a ajuns la circa 900 de milioane de utilizatori, aplicaţiile mobile nu sunt o sursă de venituri.

HTC ChaCha

Urmărește Go4IT.ro pe Google News