Tim Cook, CEO-ul Apple, recomandă telefoane Android pentru cei care vor să instaleze aplicații din afara App Store

11.11.2021
Tim Cook, CEO-ul Apple, recomandă telefoane Android pentru cei care vor să instaleze aplicații din afara App Store

Epic Games a pornit anul trecut un proces împotriva Apple și chiar împotriva Google, pentru a permite în primul rând plăți în afara magazinelor lor de aplicații, dar și posibilitatea de a instala magazine alternative de aplicații. În timp ce sistemul de operare Android a fost dintotdeauna deschis, procesul de instalare al unui magazin alternativ ar putea să sperie anumiți utilizatori fără experiență, iar Epic Games cere un proces mai simplu. Apple în schimb se opune vehement ideii de aplicații neaprobate, iar cea mai nouă declarație pe această temă vine chiar de la CEO-ul Tim Cook, care trimite utilizatorii interesați de astfel de capabilități spre alte platforme.

Tim Cook spune că utilizatorii care vor să instaleze aplicații din afara App Store au deja o alternativă

Tim Cook a declarat pentru New York Times la DealBook Summit că utilizatorii au avut dintotdeauna dreptul de a alege dacă își doresc sau nu să instaleze aplicații din alte magazine. Iar dacă își doresc asta, vor trebui să își cumpere un telefon cu Android:

„Cred că oamenii au acea alegere astăzi, Andrew, dacă dorești să instalezi aplicații din alte surse, poți să cumperi un telefon cu Android. Acea alegere există atunci când te duci la magazinul unui operator telecom. Dacă funcția asta este importantă pentru tine, atunci ar trebui să cumperi un telefon cu Android. Din punctul nostru de vedere, ar fi ca și cum aș fi un producător de automobile spunându-i clientului să nu își pună airbag-uri sau centuri de siguranță în mașină. Nu te-ai gândi niciodată să faci asta în vremurile noastre. Este prea riscant să o faci. Și astfel nu ar mai fi un iPhone, dacă nu ar maximiza securitatea și intimitatea.”

De curând, Craig Federighi, vice președintele diviziei de dezvoltare software din cadrul Apple, a ținut o prezentare în cadrul unui eveniment, unde a numit capabilitatea de „Sideloading” drept „cel mai bun prieten al unui criminal cibernetic”. De altfel, de curând, Apple a publicat un studiu în care arăta că telefoanele cu Android au fost atacate cu malware între 15 și 47 de ori mai des decât iPhone-urile, multe dintre atacuri fiind legate de aplicații instalate din afara magazinului Google.

Apple trebuie să permită plata prin metode alternative la App Store

De curând însă, Apple a pierdut o parte din lupta cu Epic Games, compania fiind acum obligată să ofere dezvoltatorilor posibilitatea de a trimite utilizatori către metode alternative de plată, din afara App Store. Totuși, judecătorul Yvonne Gonzales Rogers a decis că App Store nu este un monopol și nu a obligat compania să permită instalarea altor magazine alternative sau a unor aplicații din afara magazinului.

sursa: macrumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult