Tone e20: telefonul care ştie când îţi faci o fotografie nud şi o şterge automat folosind AI

20.02.2020
Tone e20: telefonul care ştie când îţi faci o fotografie nud şi o şterge automat folosind AI

O companie japoneză, Tone Mobile, a lansat de curând un smartphone cu Android de buget care integrează o funcţie unică: detectează atunci când utilizatorul face o fotografie nud şi o şterge automat. Se pare că telefonul este realizat pentru a fi cumpărat pentru copii şi adolescenţi şi integrează funcţii avansate de control parental care anunţă atunci când o fotografie nud a fost realizată.

Telefonul se numeşte Tone e20 şi vine cu o serie de specificaţii modeste. Vorbim despre un ecran de 6,2”, chipset Helio P22 de la MediaTek, sistem de operare Android 9 şi o cameră foto de 13 megapixeli. Telefonul este echipat cu un senzor de amprentă pe spate şi cu o baterie cu capacitate de 3.900 mAh. Pentru 180 de dolari, acest telefon ar putea fi considerat chiar puţin prea scump pentru ceea ce oferă din punct de vedere hardware.

Funcţia care l-ar putea face să merite este însă integrată în aplicaţia de cameră şi foloseşte AI pentru a analiza fiecare fotografie realizată. Dacă aceasta include nuditate, un mesaj apare pe ecran, iar fotografia este ştearsă instant. Părinţii pot configura telefonul să trimită către telefoanele lor o notificare cu fotografia cenzurată (pixelată) şi cu coordonatele GPS ale locului în care aceasta a fost realizată. De asemenea, funcţia poate fi dezactivată din setări dintr-un meniu protejat cu parolă.

Nu este tocmai clar cum detectează Tone e20 nuditatea şi nici dacă software-ul este destul de inteligent pentru a putea detecta atunci când sunt realizate screenshot-uri ale aplicaţiei de cameră sau dacă funcţionează şi în cadrul altor aplicaţii precum Instagram sau Snapchat.

Totuşi, pentru copiii care au telefonul controlat de părinţi, probabil că aplicaţii de acest gen nu ar putea fi instalate oricum, întrucât copiii nu ar avea permisiunile necesare pentru a instala aplicaţiile respective.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult