Top 10 cele mai puternice telefoane din lume: Xiaomi și OnePlus devansează Samsung

12.05.2020
Top 10 cele mai puternice telefoane din lume: Xiaomi și OnePlus devansează Samsung

Dezvoltatorii benchmark-ului AnTuTu au publicat top 10 cele mai puternice telefoane din lume, clasamentul de luna aceasta fiind dominat de modele cu chipset Snapdragon 865 livrate de Xiaomi, și OnePlus.

În mod interesant, în top 10 nu se regăsește niciun produs din ecosistemul Huawei, chipsetul Kirin 990 lansat în urmă cu șase luni fiind complet eclipsat de competiție.

Bazate pe chipsetul Snapdragon 865, vârfurile de gamă Xiaomi Mi 10 Pro, Mi 10 și OnePlus 8 Pro reușesc să obțină în benchmark-ul AnTuTu scoruri mult mai mari decât cele două modele Samsung Galaxy S20+ și S20 Ultra, demonstrând că implementarea Exynos 990 livrată de Samsung în locul soluției furnizată de Qualcomm reprezintă un dezavantaj clar pe partea de performanță.

Comparând cifrele, observăm că scorul AnTuTu obținut cu chipsetul Exynos este comparabil chip-ului Snapdragon 855 Plus de generație anterioară, folosit cu modelul ASUS  ROG Phone 2.

Un alt detaliu interesant este că Top 10 este completat cu seria OnePlus 7T, noul vârf de gamă OnePlus 8 fiind în continuare absent din lista cu cele mai puternice telefoane.

La gama mid-range, lupta se duce între Huawei Nova 7i și Xiaomi Redmi Note 8 Pro, urmate îndeaproape de seria OnePlus 6. În mod remarcabil, al doilea cel mai puternic chipset pentru telefoane mid-range este o soluție MediaTek, implementarea Helio G90T obținând un avantaj confortabil în fața alternativei Snapdragon 720G.

Scorul afișat de AnTuTu este generat rulând patru benchmark-uri separate, măsurând performanțele pe partea de CPU, GPU, UX și memorie. Astfel este posibil ca performanțe semnificativ mai bune pe partea de GPU să dea un scor general mai bun, chiar dacă pe partea de CPU lucrurile nu stau la fel de bine.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult