TOP 5 motive pentru care să alegi noul OPPO Reno7 Lite 5G

24.06.2022
TOP 5 motive pentru care să alegi noul OPPO Reno7 Lite 5G

Reno7 Lite 5G este unul dintre cele mai noi smartphone-uri lansate de OPPO în România și totodată unul dintre cele mai arătoase. Acesta oferă o combinație foarte bună de design, specificații și preț, care fac alegerea acestui model una foarte ușoară pentru cei care sunt în căutarea unui smartphone de medie. Am avut telefonul în teste pentru ultimele câteva zile și am găsit cele mai atrăgătoare cinci caracteristici pentru care să alegi OPPO Reno7 Lite 5G.

1. OPPO Reno7 Lite 5G impresionează în primul rând prin design

În ultimii câțiva ani, producătorii de telefoane mobile au renunțat la cursa de a produce cel mai subțire telefon din piață, încercând mai degrabă să satisfacă nevoile clienților la capitolul baterie. Până de curând, un telefon cu autonomie ridicată trebuia automat să fie și unul de dimensiuni mai mari, dar Reno7 Lite 5G de la OPPO contrazice această „regulă”.

Oppo reno7 lite design

Modelul Reno7 Lite 5G vine într-o carcasă extrem de subțire, măsurând doar 7,5mm în grosime. Marginile complet drepte îl fac foarte plăcut în utilizare, iar faptul că este foarte ușor, la doar 173 grame, ar putea fi un avantaj pentru cei care țin de obicei telefonul într-un buzunar. Având în vedere diferența de greutate față de alte modele din piață, poți uita uneori că ai telefonul în buzunar.

La fel ca și în cazul dimensiunilor generale ale carcasei, cumva OPPO a reușit să integreze un sistem cu trei camere pe partea din spate, fără să apeleze la o insulă de camere. Există o zonă delimitată pentru cameră pe capacul din spate, însă aceasta este doar un artificiu de design, întrucât doar două dintre cele trei obiective ies puțin în relief față de restul capacului. Acesta este unul dintre puținele telefoane care vine fără un „camera bump” inestetic.

Oppo reno7 lite side

Iar întregul capac de pe spate este foarte plăcut din punct de vedere vizual. OPPO Reno7 Lite 5G vine în două variante, Cosmic Black, cu o textură care imită cerul înstelat, și Rainbow Spectrum, o adevărată „avalanșă” de culori, în toate nuanțele curcubeului. Culorile se schimbă în funcție de cum bate lumina pe capacul de pe spate, oferind un aspect final foarte plăcut.

2. Camera lui Reno7 Lite 5G beneficiază de multe funcții asistate de AI

Alegerea unui telefon în 2022 se bazează foarte mult și pe performanța camerei foto integrate, iar OPPO Reno7 Lite 5G beneficiază de un sistem de camere cu procesare AI, care ar trebui să satisfacă nevoile unei game largi de utilizatori.

Telefonul integrează trei camere pe partea din spate, una principală de 64 megapixeli, o cameră macro de 2 megapixeli și una de adâncime, tot de 2 megapixeli. Camera frontală beneficiază de o rezoluție de 16 megapixeli.

Folosind procesare AI, sistemul de camere de pe OPPO Reno7 Lite 5G poate să detecteze peste 100 se situații de fotografiere și să ajusteze automat culorile și felul în care sunt captate detaliile, pentru a asigura cele mai bune cadre în toate situațiile de iluminare. Un capitol la care Reno7 Lite 5G se descurcă foarte bine este însă modul Bokeh Flare Portrait, care folosește informațiile camerei de adâncime și AI pentru a separa subiectul de fundal, cu un efect de Bokeh similar cu cel al camerelor DSLR. Acest efect este disponibil chiar și pe camera frontală.

Oppo reno7 lite camera

Și că tot a venit vorba despre camera frontală, aceasta oferă procesare Selfie HDR, care este utilă în special în interior, unde lumina nu este foarte puternică. Atunci când declanșezi camera, telefonul captează mai multe cadre la diverși timpi de expunere, pe care le combină rapid cu procesare AI. Așa, poți avea atât autoportretul bine iluminat, dar poate fi observat și fundalul, fără ca acesta să fie supra sau subexpus. Desigur, atât în mod selfie, cât și pe camera principală, poți apela la Portrait Retouching, funcția care poate detecta și elimina automat micile imperfecțiuni ale tenului, precum coșuri sau cicatrici de la acnee. Acest mod poate fi personalizat cu mai multe grade de intensitate.

Tot AI-ul este responsabil și pentru posibilitatea de a capta imagini la 108 megapixeli.

Desigur, OPPO Reno7 Lite 5G are și alte avantaje, precum ecranul OLED și procesorul Snadpdragon 695, care include un co-procesor AI, care stă la baza multor dintre capabilitățile importante ale telefonului și care asigură performanță bună în toate cazurile de utilizare, inclusiv în jocuri video. De asemenea, acesta este unul dintre puținele telefoane care încă oferă un jack de căști, putând folosi orice pereche aveți deja la îndemână.

3. Bateria oferă autonomie ridicată, în ciuda design-ului compact

Spuneam că Reno7 Lite 5G oferă un design subțire, însă cu toate acestea, OPPO a reușit să integreze un acumulator de dimensiuni mari în interiorul acestei carcase. Vorbim despre o baterie cu capacitate de 4.500 mAh, care poate oferi utilizatorilor până la două zile de utilizare obișnuită la o singură încărcare. Astfel, nu trebuie să te îngrijorezi dacă pleci de acasă și mai ai doar jumătate din baterie încărcată, întrucât știi sigur că nu se va descărca înainte să te întorci.

Și dacă nu te grăbești foarte tare, poți încărca telefonul destul de rapid cu încărcătorul inclus în pachet. OPPO oferă un adaptor de priză SuperVOOC de 33W în cutia lui Reno7 Lite, care poate alimenta telefonul în aproximativ o oră de la 0 la 100%. Pentru cei care se grăbesc mai mult și nu pot aștepta o oră, în 15 minute, autonomia crește până la 31%. Iar încărcătorul nu este foarte mare sau greu, deci îl poți lua cu tine într-o geantă pentru situații de urgență.

Oppo reno7 lite charger

De altfel, OPPO Reno7 Lite 5G permite și încărcare în sens invers de la portul său USB-C, deci poți alimenta alte dispozitive, precum căști sau alte telefoane, dacă ai nevoie și dacă ai la îndemână un cablu cu mufe USB-C la ambele capete.

4. LED-urile de notificări fac telefonul să iasă în evidență, dar sunt și practice

Aminteam la capitolul design că două dintre cele trei camere ies puțin în relief, însă OPPO a ales să facă ceva inedit cu acest „spațiu” exterior ocupat de lentile. În jurul fiecărei camere există un inel luminos de culoare albastră numit „Orbit Light”. Fiecare dintre acestea se aprind în anumite situații, putând vedea că ai notificări sau alerte chiar și atunci când telefonul este pe modul silențios cu ecranul în jos.

LED-urile de notificări pot să facă efecte luminoase atunci când sună telefonul, sau atunci când apar notificări, fiecare dintre acestea având un alt model de aprindere. Atunci când telefonul este la încărcat, aceste lumini pulsează și se sting automat atunci când bateria ajunge la 100%. Poți vedea astfel de la distanță, fără să te mai duci până la telefon, dacă acesta este complet încărcat sau nu.

Oppo reno7 lite lights

De asemenea, întrucât OPPO Reno7 Lite 5G oferă un mod de funcționare dedicat jocurilor video, aceste lumini pot fi programate să clipească atunci când sunt pornite jocuri. Aceasta este mai degrabă o funcție de „distracție” decât una practică.

Cert este că aceste lumini de notificare arată foarte bine și completează design-ul deja foarte plăcut al lui OPPO Reno7 Lite 5G.

5. Experiența ColorOS oferă capabilități noi, exclusive telefoanelor OPPO

OPPO Reno7 Lite 5G este livrat cu sistemul de operare Android, care beneficiază de interfața proprietară ColorOS 12 de la OPPO . Aceasta este una dintre cele mai interesante experiențe software din piață, oferind utilizatorilor atât un design simplu, care nu încurcă și nu se depărtează foarte mult de viziunea originală Android de la Google, dar oferă și destule unelte pentru personalizare experienței după bunul plac.

Oppo reno7 lite air gestures

Printre caracteristicile pe care nu le găsim decât pe dispozitive OPPO se numără O Relax, o aplicație care poate să redea sunete relaxante din toată lumea. Sunetele pot varia de la sunete de orașe aglomerate și zgomote repetitive, la sunete din natură sau chiar melodii relaxante pentru diverse activități precum condus, meditație sau exerciții.

OPPO integrează și câteva capabilități de control fără atingere, pentru preluarea sau închiderea apelurilor și pentru a da scroll pe ecran. Aceste funcții sunt utile atunci când nu poți atinge telefonul, de exemplu în bucătărie, când gătești. Astfel, poți avea o rețetă pe ecranul telefonului și să dai pagina fără să fii nevoit să te oprești pentru a trece la următoarea pagină de pe ecran.

Oppo reno7 lite breathe

Nu în ultimul rând, OPPO integrează funcții de securitate avansate, cu certificare ISO27001, ePrivacy și TRUSTe. Acestea atestă că OPPO nu colectează date și că telefoanele sale nu sunt vulnerabile la atacuri din partea hacker-ilor. Telefonul oferă pentru utilizatori securizare printr-un senzor amprentă integrat în ecran, care se comportă foarte bine în utilizare, deblocând telefonul rapid de fiecare dată.

Fie că alegeți OPPO Reno7 Lite 5G pentru cameră, design, software sau autonomie, pentru toate acestea sau doar câteva dintre ele, sunt puține șanse să fiți dezamăgiți de acest model.

Noul OPPO Reno7 Lite 5G este disponibil în rețelele tuturor partenerilor OPPO. Mai multe detalii despre cel mai nou smartphone OPPO pot fi consultate pe site-ul https://www.oppo.com/ro/.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult