Topul AnTuTu pentru luna ianuarie: iPhone 7 Plus este în continuare cel mai puternic smartphone

20.02.2017
Topul AnTuTu pentru luna ianuarie: iPhone 7 Plus este în continuare cel mai puternic smartphone

AnTuTu a lansat clasamentul celor mai puternice smartphone-uri testate folosind aplicaţia sa de benchmarking în luna ianuarie a anului curent. Compania a lansat trei clasament, unul pentru rezultatele obţinute indiferent de sistemul de operare, cât şi clasamente separate pentru iOS şi Android. Rezultatele sunt însă previzibile, foarte puţine surprize reuşind să se strecoare între cele zece cele mai puternice dispozitive mobile de pe piaţă.

Topul general confirmă încă odată că Apple are în acest moment cel mai puternic chipset de pe piaţă. Modelul A10 Fusion proprietar integrat în iPhone 7 şi 7 Plus este în continuare cel care se află pe primele două locuri, fiind urmat de dispozitive cu Android puternice precum OnePlus 3T, LeEco Pro 3, Lenovo ZUK Edge şi două modele de la Smartisan: M1 şi M1L. Ultimele două locuri sunt ocupate de Xiaomi cu modelele Mi5s Plus şi Mi5s. 

Topul dedicat pentru dispozitivele de iOS nu este însă deloc surprinzător. Avem de a face iPhone 7 Plus şi iPhone 7 pe primele locuri, urmate de iPad Pro (modelul cu ecran de 9,7”), iPhone 6S Plus, iPhone 6S, iPhone SE, iPad Air 2, iPhone 6 Plus, iPad Mini 4 şi la final iPhone 6. Faptul că iPad Pro cu ecran de 12,9” nu este prezent sugerează că nu sunt foarte mulţi utilizatori care au testat acest model cu benchmark-ul AnTuTu, întrucât acesta este cu siguranţă mai puternic decât majoritatea modelelor prezente în acest clasament.

În cele din urmă, topul dedicat pentru dispozitive cu Android urmează topul general, cu OnePlus 3T în frunte, urmat de LeEco Pro 3, Lenovo ZUK Edge, cele două dispozitive Smartizan, OnePlus 3 şi cele două smartphone-uri de la Xiaomi (Mi5s Plus şi Mi5s), cu ultimele două locuri ocupate de vivo Xplay 6 şi Xiaomi Mi5.

Rezultatele sunt însă puse sub semnul întrebării, acum că s-a dovedit că OnePlus a trişat în testele AnTuTu şi Geekbench pentru modelele OnePlus 3T şi OnePlus 3. De asemenea, toate aceste scoruri sunt medii ale utilizatorilor care au testat dispozitivele în perioada 1 ianuarie – 31 ianuarie, anumite terminale oferind scoruri mai înalte, iar altele scoruri mai mici.

Cu siguranţă aceste clasamente se vor schimba începând cu luna martie, când noile dispozitive flagship ale multor producători vor ajunge pe piaţă, toate echipate probabil cu Snapdragon 821. De asemenea, spre sfârşitul primăverii este posibil să asistăm la detronarea lui iPhone 7 Plus din topul general, întrucât vor începe să apară pe piaţă smartphone-uri care au la bază Snapdragon 830 şi 835, cât şi noul chipset Exynos 9 de la Samsung.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult