Trei companii aeriene din Australia nu mai permit folosirea Note7 la bordul avioanelor

08.09.2016
Trei companii aeriene din Australia nu mai permit folosirea Note7 la bordul avioanelor
Phablet-ul Samsung Galaxy Note7 nu mai poate fi încărcat sau folosit la bordul avioanelor care aparţin companiilor aeriene australiene Qantas, Jetstar şi Virgin Australia. Decizia a fost luată după ce Samsung a lansat un program global de înlocuire a modelelor Note7 care includ baterii cu probleme, produse de Samsung SDI
 
Mai mult, U.S. Federal Aviation Authority ia în calzul interzicea folosirii smartphone-ului Samsung la bordul avioanelor americane. 

În Australia, companiilor nu le-a fost impusă decizia legată de Note7 de către autorităţi, ci au luat-o singure. Recent a făcut valuri în Australia un caz în care un Galaxy Note7 a luat foc într-o cameră de hotel şi a provocat pagube în valoare de 1.870 de dolari. 

Posesorii phablet-ului vor putea urca în continuare la bord cu telefonul, dar nu îl vor putea încărca sau porni pe durata zborului. 
 
Situaţia ar putea cauza neplăceri pentru echipaje şi pasageri, deoarece nu este uşor să faci, de la distanţă de câţiva metri, diferenţa între Galaxy Note7 şi Galaxy S7 edge sau Galaxy S6 edge+. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult