Umidigi A7s: cel mai ieftin smartphone echipat cu termometru infraroșu

03.09.2020
Umidigi A7s: cel mai ieftin smartphone echipat cu termometru infraroșu

Credeam că nu prea mai există senzori pe care să îi integrăm în smartphone-uri, după multiple camere, senzori de puls, accelerometru, giroscop, GPS, microfoane și multe altele. Pandemia de COVID-19 a demonstrat însă că există încă lucruri pe care telefoanele mobile încă nu le fac, precum verificarea temperaturii. Huawei deja lansa în primăvară un smartphone cu termometru inclus, la un preț de medie, dar acum Umidigi anunță A7S, cel mai ieftin telefon cu funcție de termometru prin infraroșu.

Umidigi A7s este un telefon cu configurație de bază

Umidigi A7S este un smartphone bazat pe Android Go, versiunea sistemului de operare de la Google dezvoltată special pentru telefoane de buget. Acestea oferă performanță de bază și acces la versiuni reduse în funcționalitate ale aplicațiilor Google. De fapt, pentru aceste telefoane sunt dezvoltate și diverse variante „Lite” ale aplicațiilor pentru rețele de socializare, servicii de ridesharing și multe altele.

Acest telefon folosește un chipset MediaTek MT6737, quad-core la 1,25 GHz, 2 GB memorie RAM și 32 GB stocare internă. Versiunea software este Android 10 Go, deci având deja 2 GB RAM, telefonul va putea fi actualizat la versiunea Android 11 Go, conform noilor cerințe de la Google. Acesta este totodată unul dintre puținele dispozitive de pe piață echipate cu un slot triplu de cartele. Două sunt pentru SIM-uri, iar unul pentru un card microSD.

umidigi a7s camera

Așa cum era de așteptat, Umidigi A7S folosește un ecran LCD cu rezoluție HD+, cu o diagonală mare, însă: 6,53”. Acesta integrează Bluetooth și WiFi n, cât și un sistem de camere cu trei senzori. Camera principală are rezoluție de 13 megapixeli și obiectiv f/1.8, camera ultra-wide are rezoluție 8 megapixeli și deschidere de 120 de grade, iar camera din urmă este una de 2 megapixeli pentru efectul de profunzime.

Cu un acumulator de 4.150 mAh, acest model ar trebui să ofere o autonomie bună, dar încărcarea la 5W recomandă lăsarea peste noapte la încărcat.

Termometrul infraroșu este integrat în modulul de cameră

Desigur, funcția cea mai interesantă la acest model este senzorul de termometru cu infraroșu. Acesta este integrat în modulul de cameră de pe partea din spate și beneficiază de o aplicație care poate interpreta informațiile oferite de acesta în temperatura de pe suprafața spre care este îndreptat. În cazul persoanelor, va dezvălui temperatura corpului. Foarte important este că nu este necesar contactul fizic pentru măsurarea temperaturii.

umidigi a7s

Cu un preț de pornire de 70 de dolari, acesta ar putea fi nu doar cel mai ieftin telefon cu termometru, dar și unul dintre cele mai ieftine telefoane cu Android disponibile. Acest preț va urca la 100 de dolari după perioada lansării, însă.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult