Un iPhone fără notch a apărut într-un serial de pe Apple TV+. Ar putea fi iPhone 14

31.08.2021
Un iPhone fără notch a apărut într-un serial de pe Apple TV+. Ar putea fi iPhone 14

Încă de la debutul iPhone X din 2017, întreaga industrie s-a întrebat cum ar arăta un iPhone fără decupaj în ecran. Decizia de a renunța la Touch ID în favoarea unui sistem de recunoaștere facială 3D a dus la o schimbare radicală a design-ului iPhone-urilor, însă totodată la una dintre cele mai controversate decizii de design: notch-ul. Se pare însă că Apple deja ne dă mici sugestii că un iPhone fără decupaj în ecran este aproape, chiar într-un serial de pe platforma Apple TV+.

Apple lucrează deja la un iPhone fără decupaj în ecran

Seria de smartphone-uri iPhone 13 este deja aproape de lansare, iar informațiile pe care le avem în prezent despre aceasta sugerează că avem de a face într-adevăr cu un decupaj mai mic, însă Apple nu îl va elimina complet în 2021. Informațiile neoficiale despre generația iPhone 14 însă, ar putea sugera că ne vom confrunta cu o nouă „revoluție” în design, așa cum a fost iPhone X la vremea lui. Mulți spun că anul viitor, Apple va anunța un nou model de smartphone, care va renunța complet la port-ul de încărcare fizic Lightning, în favoarea încărcării wireless prin MagSafe. De asemenea, acesta ar putea ascunde sistemul de camere și recunoaștere facială în spatele ecranului OLED.

În ultimul an, mai multe companii au prezentat telefoane cu sisteme de cameră ascunse sub ecran. ZTE a fost prima companie care a adus astfel de dispozitive pe piață, modelele Axon 20 și 30, iar recent Xiaomi și Samsung au prezentat astfel de telefoane cu modelele MIX 4 și Z Fold3. Toate aceste modele sunt însă unele de „nișă”, care nu vor fi produse în zeci de milioane de exemplare. Probabil că până când va lansa Apple acest dispozitiv, producția de ecrane care ascund camerele foto, ar putea ajunge la maturitate pentru a putea fi comandate în cantități mari.

Lansarea ar putea să întârzie

Iar Apple nu pare să ascundă faptul că lucrează la această tehnologie: noul episod din serialul Ted Lasso, un serial original de pe Apple TV+, serviciul de streaming video al companiei, include în câteva secvențe un iPhone fără notch. Interfața este clar una de iPhone, iar telefonul pare să fie folosit absolut normal, însă ecranul său nu este întrerupt deloc în partea de sus.

Dacă ar fi vorba despre un serial pe un alt serviciu, ar fi putut fi vorba despre o decizie creativă de a modifica design-ul pentru a nu părea că este un iPhone, însă în cazul de față, produsele Apple apar în serial, mai ales că serialul este finanțat și publicat de Apple pe propria platformă.

Aceasta nu este însă o confirmare a faptului că un astfel de telefon va veni în viitorul apropiat, ci pare să fie doar o sugestie că Apple a auzit criticile și măcar „încearcă” să atingă acest scop, cândva. Probabil însă că mulți ar fi preferat o declarație oficială, nu un telefon „fals” folosit drept recuzită într-un serial.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult