Un nou eşec pentru Samsung. Galaxy S5 a generat vânzări cu 40% mai mici decât prevedeau estimările companiei

Un nou eşec pentru Samsung. Galaxy S5 a generat vânzări cu 40% mai mici decât prevedeau estimările companiei

Potrivit unui raport apărut în publicaţia The Wall Street Journal, Samsung nu a reuşit să oprească declinul observat încă de la modelul Galaxy S4, vânzările obţinute cu actualul top de gamă Galaxy S5 fiind chiar mai mici decât cele generate de predecesorul său.

În cifre, Galaxy S5 a generat în primele 3 luni de la lansare vânzări de 12 milioane unităţi, cu 4 milioane unităţi mai puţin decât modelul Galaxy S4. Problemele par să fi venit din China, unde vânzările au scăzut şi cu 50% pe măsură ce producătorii locali, mai competitivi, au muşcat puternic din cota de piaţă deţinută de Samsung. Singura piaţă de desfacere majoră unde Samsung rămâne pe plus este cea din Statele Unite.

Vânzări sub aşteptări pentru Galaxy S5

La nivel global Samsung a obţinut cu modelul Galaxy S5 vânzări cu 40% mai mici decât prevedeau estimările iniţiale, supraevaluarea potenţialului său ducând la aprovizionarea stocurilor cu un număr prea mare telefoane ce riscă acum să rămână nevândute. Din păcate veniturile deja sub aşteptări riscă să fie subţiate şi mai mult de cheltuielile suplimentare făcute în campanii de publicitate, necesare pentru a scăpa de stocurile excesive de telefoane.

Parcursul nesatisfăcător înregistrat până acum nu va rămâne fără consecinţe, Samsung anunţând deja planuri pentru  o ˝reformare fundamentală˝ a portofoliului de produse la categoria smartphone. Potrivit WSJ sunt luate în calcul şi schimbări la conducerea companiei, prin care CEO-ul JK Shin ar putea fi înlocuit de CEO-ul diviziei TV and Appliances. Contactaţi pentru declaraţii, reprezentanţii Samsung au declarat că ˝nu comentează zvonuri şi speculaţii˝.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult