Un prototip de Galaxy S10+ a fost prezentat de Samsung cu cel mai urât „notch” de până acum

05.12.2018
Un prototip de Galaxy S10+ a fost prezentat de Samsung cu cel mai urât „notch” de până acum

Samsung s-a ferit să realizeze telefoane cu ecran decupat până acum, preferând să îşi diferenţieze telefoanele pe piaţă cu un design proprietar, cu marginile display-ului curbate. Astfel, foarte mare a fost mirarea tuturor când compania a urcat pe scena Qualcomm pentru a prezenta primul său prototip de smartphone 5G echipat cu Snapdragon 855, care avea o mare parte lipsă în partea de sus a display-ului, într-un colţ. Debutul companiei în materie de notch-uri este probabil cel mai urât din punct de vedere al design-ului de până acum.

Telefonul prezentat de Samsung drept primul său model 5G este extrem de similar cu Galaxy Note9 în termeni de design şi dimensiuni. Acesta pare să ruleze Android 9.0 Pie „decorat” cu noua sa interfaţă One UI, însă colţul din dreapta-sus ne face să ne întrebăm care este rostul acestui notch neobişnuit, care nu găzduieşte absolut nimic, camera foto fiind poziţionată mai sus, iar  deasupra şi sub display există în continuare o ramă similară cu cea de pe modelele din trecut.

Practic, telefonul pare că are o pată neagră pe ecran în acel colţ. Bara de informaţii de sus are toate elementele mutate puţin mai la stânga pentru a nu se suprapune cu acest decupaj. Inclusiv reprezentanţii Samsung de la faţa locului au spus că acesta nu este un design final şi nici nu au menţionat în vreun fel faptul că acesta ar putea fi un prototip pentru Galaxy S10, însă toate indiciile sugerează că exact asta reprezintă acest dispozitiv.

Galerie foto

Având în vedere că zvonurile de până acum sugerează că Galaxy S10+ va fi echipat cu un ecran Infinity-O perforat, care va găzdui două camere în colţul din dreapta sus într-un decupaj de formă ovală, este posibil ca acest display decupat agresiv să fie folosit drept un model pentru dezvoltatorii software, pentru a evita poziţionarea de elemente interactive în acea zonă. Astfel, când display-ul perforat va fi gata de integrare, software-ul dezvoltat va fi deja pregătit pentru utilizare, fără a fi necesare noi optimizări.

Totuşi din punct de vedere al design-ului, obstrucţionarea unui colţ nu este tocmai cea mai elegantă metodă de a integra o cameră în display. Probabil că o perforare a display-ului în partea centrală ar oferi atât un design simetric, cât şi o mai bună integrare cu elementele de pe bara de informaţii, pictogramele putând fi afişate de-o parte şi de alta a camerelor.

Momentan, design-urile modelelor Galaxy S10 şi S10+ nu sunt cunoscute, aceste informaţii fiind momentan bazate pe zvonuri şi alte detalii imposibil de confirmat. Totuşi, prezenţa acestui prototip sugerează că Samsung a ales poziţionarea camerei în colţ, nu în centrul ecranului.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult