Un prototip de Huawei P20 apare în noi fotografii cu display fără „breton” şi sistem dual camera

Un prototip de Huawei P20 apare în noi fotografii cu display fără „breton” şi sistem dual camera

Avem deja o idee destul de bună despre cum va arăta noul Huawei P20, în urma mai multor leak-uri care au prezentat telefonul într-un format „modern” cu un decupaj în partea de sus a display-ului şi cu un sistem foto cu trei senzori. Noi imagini cu un prototip al dispozitivului, care ar putea să nu mai fie de actualitate, descriu însă un model mult mai „obişnuit”, inspirat de liniile folosite pentru modelul Mate 10 Pro de anul trecut.

În termeni de design exterior, telefonul pare să semene cu o contopire a lui P10 de anul trecut, la care se adaugă un spate complet din sticlă, precum cel de la Mate 10 şi cu margini foarte subţiri deasupra şi sub display. Prototipul de P20 vine şi cu lipsa unor componente. În timp ce Apple a eliminat anul trecut butonul Home, Huawei a eliminat de pe acest prototip butoanele de volum, în locul lor fiind amplasate orificii sensibile la atingere. Singurul buton fizic de pe modelul pe care Android Authority a reuşit să îl fotografieze este Power.

Tot la capitolul „lipsuri” pot fi încadrate şi senzorul de amprentă, alături de jack-ul de căşti, componente care existau pe P10 şi nu sunt vizibile nicăieri pe suprafaţa lui P20. Spatele din sticlă ar putea sugera integrarea unui modul de încărcare wireless, însă este posibil să fie vorba despre un element pur decorativ, asemeni Mate 10 Pro.

Cel mai curios este faptul că pe spatele telefonului se găsesc doar două camere foto, nu trei cum deja Huawei sugerează în invitaţia pentru presă de la evenimentul oficial. Cele două lentile par însă să fie realizate în continuare în parteneriat cu Leica.

Acest prototip de P20 ar putea să fie deja depăşit din punct de vedere al hardware-ului integrat, telefoanele trecând de obicei prin mai multe etape înainte de a ajunge la un design final. Chiar şi aşa, este clar că Huawei va încerca să se alinieze la cerinţele pieţei din prezent, cu ecrane mari, margini mici şi materiale moderne.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult