Un prototip de „Surface Phone”/Lumia 950 XL cu stylus a ieşit la suprafaţă [VIDEO]

27.11.2017
Un prototip de „Surface Phone”/Lumia 950 XL cu stylus a ieşit la suprafaţă [VIDEO]

Microsoft, una dintre cele mai mari companii din industria IT, a venit târziu la „petrecerea” platformelor mobile moderne şi s-a chinuit mulţi ani pentru a-şi menţine poziţia de pe locul trei din trei. Acum că eforturile sale au încetat, compania preferând să investească în iOS şi Android, ies la iveală tot felul de proiecte secrete legate de Windows 10 Mobile, printre care şi un smartphone cu suport pentru stylus, mult-aşteptatul „Surface Phone”, care nu s-a lansat niciodată.

Un clip cu enigmaticul dispozitiv a fost lansat pe internet, acesta demonstrând interoperabilitatea acestuia cu stylus-ul livrat alături de tableta Surface Pro 4. Suportul software pentru acesta nu pare să fie complet implementat, întrucât stylus-ul poate doar să deseneze linii pe ecran, indiferent de nivelul de presiune aplicat, în timp ce „guma de şters” din partea de sus nu şterge, ci face alte linii. Important este că acest dispozitiv există şi că a existat un moment în care Microsoft a luat în considerare lansarea sa pe piaţă, probabil pentru a concura cu seria Note de la Samsung.

Din punct de vedere al designului, acest nou „Surface Phone” nu pare să fie foarte diferit în termeni de design faţă de Lumia 950 XL, anumite zvonuri sugerând că această funcţionalitate a fost eliminată din acest produs la scurt timp înainte de lansarea oficială a dispozitivelor din seria Lumia 950. Având în vedere că după aceste modele, Microsoft a mai lansat doar un singur smartphone, după care a început să renunţe la divizia de mobile, probabil că nu puteau fi justificate costurile de dezvoltare a unei tehnologii pe care oricum nu o vor oferi pentru mult timp pe piaţă.

Cel mai probabil, smartphone-urile Microsoft cu Windows 10 Mobile nu se vor mai întoarce pe piaţă niciodată, platforma fiind acum ţinută în viaţă din inerţie, pentru a mulţumi fanii care încă folosesc dispozitive compatibile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult