Undeva în viitor: telefonia prin satelit, coşmarul operatorilor GSM

Undeva în viitor: telefonia prin satelit, coşmarul operatorilor GSM

MSV Satellite Phone

Dacă în prezent operatorii GSM ne ameţesc cu oferte care mai de care mai încâlcite, după anul 2010 (când telefonia prin satelit va lua amploare), credem că vor deveni foarte clari în exprimare şi vor renunţa la subtilităţi. Compania MSV a prezentat la târgul CTIA 2008 un prototip de telefon hibrid (celular/satelit) capabil să fie utilizat în reţelele GSM, dar şi să comunice prin satelit (pentru început în America de Nord).

Telefonia prin satelit nu reprezintă o noutate, însă ceea ce ne atrage atenţia este că în viitor vor apărea astfel de telefoane din ce în ce mai aspectuoase şi cu specificaţii de top (spre deosebire de actualele telefoane satelit: costisitoare financiar, deloc atrăgătoare şi modeste ca performanţe).

Prototipul MSV face parte dintr-o aşa numită serie L şi are specificaţiile unui terminal GSM high-end (ecran multi-touch de 480×320 pixeli, Wi-Fi, camera foto etc.), în timp ce designul aduce foarte mult cu cel al unui iPhone sau LG Viewty). Preţul îl vom afla probabil peste doi ani, când terminalul îşi va face intrarea triumfală pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News