(UPDATE) Sony a anunţat Xperia M – preţul şi data de intrare pe piaţă

(UPDATE) Sony a anunţat Xperia M - preţul şi data de intrare pe piaţă

UPDATE: Sony Xperia M va intra pe piaţă spre sfârşitul verii. Preţul telefonului, anunţat pentru Olanda, va fi de 240€. Aceasta îl face atractiv pentru cei ce doresc un smartphone cu dotări decente la un preţ acceptabil.


După ce a lansat în cursul acestui an un telefon din gama superioară şi două modele din gama mijlocie, Sony şi-a completat astăzi oferta cu Xperia M, un telefon Android cu ecran 4” care se plasează undeva la intersecţia dintre sectorul inferior şi cel de mijloc.

Telefonul foloseşte o platformă dual-core de la Qualcomm care rulează la frecvenţa de 1 GHz, acesta fiind secondată de o memorie RAM de 1 GB şi o stocare internă de 4 GB, care poate fi extinsă cu ajutorul unui card MicroSDHC. Ecranul, care are o diagonală de 4”, oferă o rezoluţie de 854 x 480 pixeli şi strat de protecţie împotriva zgârieturilor.

Carcasa, care preia LED-ul de semnalizare de la Xperia L şi butoanele fabricate din aluminiu care au fost folosite începând cu Xperia Z, are o grosime de 9,3 milimetri şi mai ascunde o cameră foto cu senzor Exmor RS de 5 MP cu filmare 720p, o cameră frontală de 0,3 MP, NFC şi o baterie care promite 552 de ore de stand-by şi 10,3 ore de convorbiri.

Noul Xperia M va fi disponibil şi în versiune Dual SIM, în acest caz software-ul urmând să permită particularizarea tonurilor de apel pentru fiecare cartelă SIM în parte. Terminalul va ajunge pe piaţă în cursul celui de-al treilea trimestru al acestui an,  va rula Android 4.1 şi va fi disponibil în patru culori: alb, negru, violet sau galben.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News