Urmărește LIVE lansarea iPhone 13 „California Streaming”. Ce alte anunțuri pregătește Apple

14.09.2021
Urmărește LIVE lansarea iPhone 13 „California Streaming”. Ce alte anunțuri pregătește Apple

Evenimentul de lansare Apple „California Streaming” are loc astăzi, 14 septembrie, la ora 20:00 a României și promite să ofere anunțuri noi legate, în primul rând, de smartphone-urile din seria iPhone 13. Astfel, ne putem aștepta la o lansare de patru noi modele de smartphone-uri, alături de o nouă generație de ceasuri Apple Watch, dacă zvonurile se adeveresc, dar probabil și o nouă pereche de căști wireless AirPods.

Puteți urmări evenimentul live direct din acest articol din player-ul YouTube inclus. Iată ce informații avem până în prezent despre următoarele produse de la Apple.

iPhone 13

Conform zvonurilor, Apple urmează să dezvăluie generația iPhone 13. Aceasta va include iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max (cu ecrane de 5.4, 6.1, 6.1, respectiv 6.7”). Acestea nu vor fi foarte diferite în design față de generația iPhone 12, însă vor exista destule diferențe la nivel hardware care ar putea justifica upgrade-ul pentru cei care au iPhone-uri mai vechi.

În primul rând, Apple ar putea „upgrada” semnificativ stocarea de bază de pe telefoanele sale. Se zvonește că toate vor porni de la 128 GB standard, modelele Pro oferind chiar și până la 1 TB de stocare internă. Apoi, iPhone 13 ar putea fi prima generație de la apariția decupajului în ecran în care acesta ar putea fi redus în dimensiuni. Ecranele modelelor Pro ar putea folosi ecrane la 120 Hz, în timp ce toate camerele foto principale ar putea de asemenea primi upgrade la stabilizare pe senzor, la fel ca iPhone 12 Pro Max de anul trecut. Camera ultra-wide ar putea fi de asemenea upgradată pentru prima dată de la debutul din 2019.

iphone 13 mkbhd

Desigur, sunt așteptate noi procesoare Apple A15 pentru toată gama de smartphone-uri iPhone 13, construite pe procesul de fabricație 5nm+ de la TSMC, care ar putea oferi un aport de performanță față de Apple A14 de anul trecut, care în continuare este foarte puternic. Un upgrade de RAM ar putea fi de asemenea la orizont.

Chiar dacă TSMC a crescut prețul cipurilor cu aproximativ 3%, nu sunt așteptate scumpiri de preț pentru generația iPhone 13. iPhone 13 Mini ar putea porni de la 800 euro pentru varianta cu 128 GB, la fel ca 12 Mini de 64 GB, iPhone 13 de la 900 euro, iPhone 13 Pro de la 1.150 și iPhone 13 Pro Max de la 1.250 euro.

Apple Watch Series 7

Apple Watch a trecut prin prima schimbare de design odată cu lansarea generației Series 4, iar acum, după încă trei modele, ar putea primi o nouă carcasă. Zvonurile afirmă că Apple Watch Series 7 va fi aliniat la noul design cu margini drepte, abandonând aspectul rotunjit al modelelor anterioare. Pe lângă această schimbare, sunt așteptate ecrane puțin mai mari: 41mm, respectiv 45mm. În ciuda diferențelor de dimensiune, accesoriile deja existente pentru Apple Watch, adică brățările, ar trebui să fie în continuare compatibile.

Apple Watch Series 6 silver black

Cel mai probabil, Apple va mai adăuga senzori noi pe noile ceasuri, deși anumite zvonuri spuneau că s-ar putea ca acest upgrade să fie păstrat pentru generația Series 8, care va debuta, cel mai probabil, în toamna anului 2022.

AirPods 3

Căștile AirPods au creat o întreagă categorie de produse, însă de-a lungul timpului nu au primit foarte multe îmbunătățiri. În afară de un „refresh” sub forma AirPods (2nd gen), care oferă autonomie puțin mai bună, încărcare wireless și compatibilitate Hey Siri, AirPods au rămas în mare parte neschimbate.

Se zvonește că Apple va lansa în cadrul acestui eveniment AirPods 3, cu un design inspirat mai degrabă de cel al modelelor Pro, dar fără să treacă la formatul in-ear. Astfel, cel mai probabil, acest nou model nu va integra anulare activă a zgomotului de fundal. Sunt puține detalii despre aceste căști în prezent, și nici nu este clar dacă vor fi sau nu prezente în cadrul evenimentului. Anumite informații neconfirmate sugerau că Apple nu va scoate din ofertă AirPods 2, noul model fiind poziționat într-o zonă de preț între acelea și AirPods Pro. Având în vedere că AirPods 2 costă acum 179 euro sau 229 euro în variantă cu wireless charging, iar AirPods pro costă 279 euro, probabil că AirPods 3 ar putea înlocui modelul cu încărcare wireless.

AirPods-3-Pro-Lite

Informațiile neoficiale din prezent sugerează că în luna octombrie, Apple va ține un nou eveniment de lansare, unde va prezenta oficial noile tablete iPad din gama mai accesibilă, iPad 9 și iPad Mini 6, alături de noile computere profesionale MacBook Pro cu ecrane de 14, respectiv 16″ și un nou procesor performant: Apple M1X.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult