Următoarele flagship-uri Vivo vor putea filma în „Cinematic Mode” în rezoluție 4K

26.07.2023
Următoarele flagship-uri Vivo vor putea filma în „Cinematic Mode” în rezoluție 4K

Vivo a lansat modelul X90 Pro în Europa cu doar câteva luni în urmă, dar deja ne oferă indicii despre următorul său flagship, modelul X100, care este așteptat spre finalul acestui an. Producătorul chinez tocmai a anunțat un nou cip de procesare a imaginii, numit V3, care va permite filmări în 4K cu „mod portret” în timp real, adică o funcție similară cu ceea ce vedem deja pe modelele iPhone 14 Pro în modul de filmare Cinematic.

Noul cip Vivo V3 promite „mod portret” pe video în 4K

Telefoanele Vivo din gama superioară sunt, în general, echipate cu chipset-uri MediaTek sau Qualcomm, în funcție de model, deci procesoarele lor de imagine sunt destul de diferite, iar asta face complicată procesarea identică a imaginilor între modele, chiar dacă hardware-ul de captură este identic. Pentru a asigura o experiență similară pe toate modelele, Vivo a dezvoltat propriile procesoare de imagine, iar acum acestea au ajuns la versiunea a treia.

Vivo V3 este un nou cip de procesare a imaginii proprietar, care este construit pe arhitectură de 6nm. Acesta este acum destul de performant pentru a putea adăuga un efect de blur în timp real pe filmare, chiar și în rezoluție 4K, ceea ce va permite filmări mai „artistice” pe smartphone-urile sale.

vivo imaging festival

Anunțul a fost făcut în cadrul Vivo Imaging Festival, un eveniment anual unde compania își prezintă noile tehnologii în domeniul capturii foto și video pe smartphone-uri. Din păcate, acest anunț nu a venit și cu alte detalii despre capabilitățile acestui cip și nici cu o confirmare a primelor dispozitive care îl vor integra.

Cel mai probabil, vom vedea cipul Vivo V3 în modelele din seria X100. Anul trecut, seria X90 a integrat un model „standard”, un Pro și un „Pro+”, fiecare cu particularitățile sale, și cu procesoare Dimensity 9200, respectiv Snapdragon 8 Gen 2. Anul acesta, ne așteptăm la o serie X100 similară, cu procesoare din noile generații de la Mediatek și Qualcomm. În Europa, cel mai probabil, vom primi doar unul dintre aceste modele, așa cum am primit anul acesta doar X90 Pro.

Seria Vivo X100 va fi prezentată, cel mai probabil spre sfârșitul anului în China, urmând ca pe la începutul lui 2024 să o vedem măcar un model și pe piața din Europa.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult