Următoarele telefoane Huawei vor folosi procesoare Snapdragon fără 5G

06.09.2021
Următoarele telefoane Huawei vor folosi procesoare Snapdragon fără 5G

Autoritățile SUA au impus anul trecut noi restricții asupra Huawei, care urmau să limiteze accesul companiei la procesoare realizate de fabrici care folosesc tehnologii americane și echipate cu 5G. Compania a putut produce propriile cipuri 5G din gama Kirin doar până în luna septembrie, iar după acest moment, producția și lansarea de noi telefoane a fost semnificativ încetinită. Se pare însă că Huawei a găsit o soluție, putând cumpăra procesoare de la Qualcomm, dar cu 4G.

Huawei P50 a fost doar primul model echipat cu chipset Qualcomm

Huawei P50, noua serie de smartphone-uri high-end de la Huawei, este prima care folosește procesoare Snapdragon 888, pe lângă cipurile Kirin 9000 proprietare pe care compania încă le mai avea pe stoc. Toate aceste telefoane sunt însă echipate doar cu modem-uri 4G, în ciuda faptului că Huawei a fost printre primele companii care a împins telefoanele 5G pe piață, având un interes major în popularizarea acestora: vânzarea de echipamente 5G la care acestea să se conecteze.

Totuși, parteneriatul cu americanii de la Qualcomm nu pare să fie unul pe termen scurt, pentru o soluție rapidă de compromis. Conform Digital Chat Station, o sursă credibilă de leak-uri din China, Huawei va continua să lanseze noi telefoane echipate cu procesoare din gama Snapdragon, dar echipate cu modem-uri 4G, chiar și pe segmentul de medie.

huawei qualcomm

De exemplu, compania pregătește seria Nova 9, care, cel mai probabil, va folosi Snapdragon 778G, într-o variantă cu 4G. De asemenea, următorul flagship al companiei, probabil modelul Mate 50, care se zvonea că a fost împins către 2022, ar putea folosi noul chipset de top de la Qualcomm, zvonitul model Snapdragon 898, care va înlocui varianta 888 în piață.

De când a căzut de pe locurile fruntașe ale clasamentului producătorilor de telefoane, Huawei nu a mai avut o activitate foarte mare în acest domeniu, lansând doar câteva modele, majoritatea fiind disponibile doar pe piața din China.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult