Următorul as din mâneca Samsung – chipset cu CPU dual core la 2 GHz

30.11.2011
Următorul as din mâneca Samsung - chipset cu CPU dual core la 2 GHz

Samsung are un mare avantaj pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor: îşi dezvoltă propriile chipset-uri. Aşa aflăm că într-o viitoare generaţie de dispozitive mobile va fi integrat un chipset Exynos cu procesor dual core la 2 GHz şi placa grafică de patru ori mai performantă decât cea a lui Samsung Galaxy S II. În aceste condiţii stai şi te întrebi dacă mai există vrei delimintare hardware între laptopuri ultra-portabile şi tablete sau telefoane mobile.

Viitorul chipset Exynos 5250

Viitorul chipset Exynos 5250 vine cu două nuclee ARM Cortex-A15. Placa video din dotare este capabilă să afişize imagini cu rezoluţii de până la 2560×1600, cea mai mare utilizată la ora actuală pentru un monitor de birou. Cu o putere de procesare grafică de patru ori mai mare decât a generaţiei anterioare, jocurile 3D de pe tablete sau telefoane mobile ar putea să arate foarte bine în viitorul apropiat. Suportul pentru afişarea imaginilor 3D stereoscopice este şi el acolo.

Samsung va oferi sample-uri celor interesaţi să producă dispozitive cu chipset-ul Exinos 5250. Producţia în masă a chip-ului pe 32 nm va începe în trimestrul 2 al lui 2012.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News