Utilizatorii de Galaxy Note9 pot acum „dezactiva” butonul Bixby

21.09.2018
Utilizatorii de Galaxy Note9 pot acum „dezactiva” butonul Bixby

Dacă există un element al unui smartphone care este mai criticat decât „bretonul” de pe iPhone X, acesta este cu siguranţă butonul Bixby de pe telefoanele Samsung Galaxy. În ciuda criticilor, Samsung nu pare să dorească eliminarea lui, sau înlocuirea funcţiilor acestuia cu orice altceva. Se pare însă că producătorul coreean este dispus să facă mici compromisuri care ar putea îmbunătăţi experienţa de utilizare a telefoanelor sale, însă doar pe jumătate.

Cel mai recent update pentru Bixby Voice, sistemul de comenzi vocale pre-instalat pe noile smartphone-uri Samsung, oferă posibilitatea pe Galaxy Note9 să „dezactivezi” acest buton. Desigur, Samsung nu te lasă să pui altă funcţie pe acest buton şi nici să îl dezactivezi complet, ci doar face „trezirea” lui Bixby puţin mai lentă, pentru a nu-l chema accidental.

În meniul de setări Bixby Voice apare acum posibilitatea de a seta activarea asistentului virtual la o apăsare sau la două apăsări. Practic, utilizatorii de Galaxy Note9 care se plângeau că Bixby se activează din cauza unei apăsări accidentale pe butonul dedicat, nu vor mai avea motive să se plângă odată ce modifică această setare. Desigur, această soluţie este doar minimum necesar pe care Samsung îl putea face, soluţia cerută de toţi utilizatorii nemulţumiţi fiind posibilitatea de a seta alte funcţii pe acest buton.

Există multe soluţii realizate de comunitate care permit reconfigurarea, însă acestea sunt în pericol să devină nefuncţionale după fiecare actualizare software de la Samsung. Ironia este însă alta. Pentru a ajunge în meniul de setări Bixby Voice, este necesară apăsarea butonului fizic Bixby, întrucât configurarea se face doar din această interfaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult