Utilizatorii de iPhone tind să fie mai superficiali decât cei care folosesc smartphone-uri cu Android [STUDIU]

25.11.2016
Utilizatorii de iPhone tind să fie mai superficiali decât cei care folosesc smartphone-uri cu Android [STUDIU]

Se pare că smartphone-ul dezvăluie câteva informaţii despre caracterul unui om. Un nou studiu, realizat de cercetători de la University of Lincoln şi University of Lancaster din Marea Britanie, sugerează că utilizatorii de iPhone sunt mai lipsiţi de onestitate şi mai superficiali decât persoanele care folosesc telefoane cu sistem de operare Android.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au intervievat 530 de oameni în 2015 şi 2016. Participanţii la studiu au fost întrebaţi diferite lucruri despre telefoanele lor şi despre ei.

 

Foto: Pixabay

 

Din infomaţiile agregate s-a mai descoperit că utilizatorii de iPhone sunt mai tineri, mai extrovertiţi şi mai dispuşi să îşi privească smartphone-ul ca pe un simbol al statutului social. De cealaltă parte, utilizatorii de Android sunt mai în vârstă, mai umili şi tind să considere smartphone-ul o simplă unealtă necesară în viaţa de zi cu zi. Cercetarea arată şi că iPhone este preferat în special de femei, pe când Android de bărbaţi. 

 

Pe baza modelului statistic construit, cercetătorii pot spune ce telefon are un om în buzunar, după ce îi pun câteva întrebări, în 70% din cazuri. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult