Utilizatorii Nexus 6P reclamă oprirea fără motiv a dispozitivelor, urmând actualizării la sistemul Android 7.0

21.12.2016
Utilizatorii Nexus 6P reclamă oprirea fără motiv a dispozitivelor, urmând actualizării la sistemul Android 7.0

Actualizarea la Android 7.0 Nougat pare să creeze mai multe probleme decât rezolvă pentru utilizatorii de telefoane Nexus 6P, o parte dintre aceştia acuzând oprirea fără avertisment a dispozitivului, cu mult înainte ca nivelul de încărcare al acumulatorului să ajungă la un nivel critic.

Mai grav este că odată oprit, telefonul mobil nu poate fi repornit decât prin conectarea la adaptorul AC sau un alimentator portabil. Potrivit mărturiilor lăsate în paginile forumurilor de discuţii, în unele cazuri dispozitivele Nexus 6P se opresc chiar şi cu acumulatorul la 60% nivel de încărcare, după care nu mai pot fi pornite folosind butonul Power.

Până la publicarea unui patch oficial, singura soluţie pentru preîntâmpinarea opririlor neaşteptate este păstrarea la îndemână a unui powerbank extern. Momentan, Google nu pare să acorde prea mare atenţie problemelor semnalate de un număr relativ mic de utilizatori, care nu se mai pot baza pe buna funcţionare a propriului telefon mobil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult