Utilizatorii Pixel 8 Pro pot primi gratuit un telefon nou, la schimb, dacă sesizează acest defect

20.10.2023
Utilizatorii Pixel 8 Pro pot primi gratuit un telefon nou, la schimb, dacă sesizează acest defect

O parte dintre posesorii de Pixel 8 Pro ar putea primi telefoane noi la schimb, din cauza unor probleme ce pot apărea la ecranul dispozitivului lor.

Întocmai ca Apple, Google a mizat pe un ecran de ultimă generație pentru noul său Pixel 8 Pro. Uneori, aceste tehnologii insuficient testate se pot dovedi a fi problematice, iar Google pare că suportă acum consecințele acestei alegeri. O parte dintre unitățile de Google Pixel 8 Pro suferă de probleme cu ecranul LTPO, ceea ce le face eligibile la înlocuire prin intermediul garanției comerciale.

Potrivit unor utilizatori ceva mai atenți la detalii, ecranul folosit pe Pixel 8 Pro nu funcționează așa cum ar trebui în modul Always On Display, imaginea căpătând o tentă roz sau gălbuie. Acest efect de „burning” poate apărea în timp, mai ales dacă folosești telefonul o perioadă îndelungată de timp, câțiva ani să spunem. De cele mai multe ori, această pierdere de contrast și culoare, fenomen cunoscută și sub numele de „screen burn”, pornește dinspre marginile ecranului către interior.

Unii clienți de Pixel 8 Pro ar putea primi un telefon nou la schimb

În cazul lui Pixel 8 Pro vorbim despre un telefon abia lansat pe piață, deci nu este vorba despre o uzură cauzată de uzura în timp, ci de un defect de fabricație al acestor ecrane. Din păcate pentru Google, funcționalitatea Always On Display este trecută pe fișa de specificații a telefonului, iar funcționarea defectuoasă reprezintă un argument valid pentru ca problema să fie remediată prin intermediul garanției. Defectul a fost confirmat de către Google și se manifestă doar în această situație, cea în care funcția Always On Display este activată, imaginea arătând perfect normal în timpul utilizării obișnuite.

Este foarte posibil ca problema să fie un efect secundar al optimizării prea agresive pentru reducerea consumului de energie. Acest lucru ar putea fi valabil din moment ce Pixel 8 Pro folosește un ecran LTPO capabil să ajusteze rata de refresh a ecranului între 120 Hz și 1Hz, atunci când imaginea redată rămâne neschimbată pentru perioade mai lungi de timp.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult