Vânzările gamei de telefoane Samsung Galaxy S24, peste cele ale S23. Care este cel mai popular model

12.03.2024
Vânzările gamei de telefoane Samsung Galaxy S24, peste cele ale S23. Care este cel mai popular model
Foto: Samsung

Conform agenției Counterpoint Research, reprezentanții companiei Samsung ar trebui să fie mulțumiți de vânzările gamei de telefoane Galaxy S24, cea mai recentă familie de dispozitive flagship din oferta sud-coreenilor. După ce modelele Galaxy S23 s-au vândut mult mai bine decât generația anterioară S22, Galaxy S24 a reușit să-și depășească predecesorii.

Primele semne ale succesului de care urmau să se bucure smartphone-urile Samsung Galaxy S24 au venit în după numărul crescut de precomenzi, urmat, mai apoi, de vânzări la fel de sănătoase odată ce aceste dispozitive au devenit disponibile în stocurile tuturor magazinelor de profil. De altfel, în urma acestei cereri crescute, Samsung a crescut numărul de dispozitive Galaxy S24 pe care țintește să le comercializeze în primul trimestru din 2024, de la 12 milioane ca estimare inițială, la 13 milioane de unități.

La nivel global, vânzările telefoanelor din familia Galaxy S24 sunt cu 8% mai mari decât cele ale modelelor S23 din aceeași perioadă a anului trecut (28 ianuarie – 17 februarie). În unele regiuni, creșterea a fost și mai consistentă.

Spre exemplu, în Europa de Vest (în special în Regatul Unit al Marii Britanii, Germania și Franța), numărul crescut de precomenzi a ridicat vânzările telefoanelor S24 cu 28% peste predecesorii S23. În Coreea de Sud, țara-mamă a celor de la Samsung, cele trei telefoane din gama S24 s-au vândut cu 22% mai mult decât frații mai mari S23, iar în Statele Unite ale Americii, vânzările au fost cu 14% mai mari față de cele înregistrate în 2023.

Modelul S24 Ultra rămâne cel mai popular

Cât despre prestațiile fiecărui model în parte, lucrurile par o idee mai echilibrate în 2024 decât anul trecut. În 2023, smartphone-ul de top Samsung Galaxy S23 Ultra a acaparat 60% din totalul vânzărilor, modelele S23 și S23+ înregistrând fiecare aproximativ 20% din vânzări.

În schimb, anul acesta, Samsung Galaxy S24 Ultra s-a “mulțumit” cu 52% din vânzări, conform datelor furnizate de agenția Counterpoint. Al doilea ca popularitate a fost telefonul mai compact, Galaxy S24, cu 27% din vânzări, iar Galaxy S24+ a fost ales de numai 21% dintre cumpărători.

Samsung Galaxy S24

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News