Vernee Mars, alternativa iPhone 7 cu Android, în redacţia Go4it

24.10.2016
Vernee Mars, alternativa iPhone 7 cu Android, în redacţia Go4it

Prezentând doar o interpretare proprie a designului original, sau clone imposibil de deosebit  la o simplă privire, replicile pentru modele smartphone de top sunt o apariţie obişnuită în pieţele asiatice. Puţin sunt însă producătorii care pun accentul şi pe calitate, oferind produse care arată şi oferă o experienţă de nivel premium.

Vernee Mars

Comparat modelului iPhone 7 Plus, Vernee Mars preia liniile generale de design şi carcasa din aluminiu cu design unibody, adăugând însă şi elemente originale, cum ar fi senzorul de amprente montat în lateral. Designul optimizat de Vernee preia ecranul 1080p folosit şi cu iPhone 7, pus însă într-o carcasă şi mai compactă cu dimensiuni 151 x 73 mm (158.2 x 77.9 mm la modelul Apple), încât ecranul de 5.5” ocupă 80% din partea frontală a telefonului. Fără a putea fi considerat un compromis, carcasa de 7.6mm grosime (7.3 mm la iPhone 7) ascunde un acumulator de 3000 mAh, păstrând totodată greutatea la un confortabil 161 grame.

Complet negru atunci când ecranul este oprit, telefonul are partea din faţă acoperită cu un scut Gorilla Glass având margini curbate, contrastând plăcut cu rama carcasei din aluminiu. Păstrând atenţia la detalii, producătorul Vernee a aplicat un tratament oleofobic eficient, astfel punând mai bine în valoare calitatea imaginii.

Luând o lecţie de la modelul Xperia Z5, Vernee Mars vine echipat cu un senzor de amprente motat pe rama laterală. Foarte aspectuos şi bine plasat la nivelul degetului opozant, senzorul biometric cu dimensiuni compacte are din păcate aceleaşi neajunsuri observate li la dispozitivele altor producători, viteza şi acurateţea funcţiei de recunoaştere a amprentelor lăsând de dorit.

Foarte luminos, ecranul cu tehnologie IPS prezintă culori vibrante şi unghiuri de vizibilitate generoase, fiind cu nimic mai prejos de soluţiile întâlnite la alte modele smartphone din gama premium.

La interior, Vernee Mars adăposteşte chipsetul Helio P10, soluţie MediaTek din gama main-stream,  chipată cu CPU octa-core la 1.8 GHz. Gândit ca dispozitiv premium, Mars dispune de 4 GB memorie RAM şi 32 GB memorie internă, oferind viteze de până la 200 MB/s la citirea datelor. Ambele aspecte se reflectă în timpi de aşteptare foarte reduşi la pornirea aplicaţiilor. Reţeta este completată cu două camere foto, de 13 MP şi 5 MP, respectiv un acumulator de 3000 mAh cu funcţie QuickCharge.

Producător smartphone cu mai puţină vechime în piaţă, Vernee a ales pentru pachetul software o reţetă simplă dar pe placul celor mai mulţi utilizatori de Android, livrând o ediţie practic neatinsă de Android 6.0, cu acces în Play Store şi doar un set minim de aplicaţii preinstalate, lăsând utilizatorilor libertate maximă pentru personalizarea ulterioară.

Smartphone cu dotări de nivel mediu, Vernee Mars poate fi achiziţionat la un preţ începând cu 220 euro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult