Vești „proaste” pentru posesorii iPhone la care nu mai funcționează Face ID: telefonul poate fi reparat

26.02.2022
Vești „proaste” pentru posesorii iPhone la care nu mai funcționează Face ID: telefonul poate fi reparat

Până acum, orice telefon iPhone la care tehnologia de autentificare Face ID înceta să mai funcționeze în perioada de garanție, era înlocuit de Apple.

Mulțumită unor particularități ale tehnologiei Face ID pe care Apple a omis să le ia în considerare, orice iPhone la care această metodă de autentificare înceta să mai funcționeze din pricina unui defect la partea de hardware trebuia înlocuit pe de-a-ntregul. Motiv de bucurie pentru oricine deține un iPhone XS relativ uzat și spera măcar ca „necazul” să-i aducă un telefon nou în buzunar.

Problema pornea de la modul în care senzorul Face ID venea calibrat din fabrică, procesul neputând fi replicat nici măcar de tehnicienii centrelor de service autorizate Apple, în urma înlocuirii modulului Face ID. Putem doar presupune că Apple a reușit „miracolul” fără a sacrifica securitatea imbatabilă oferită de tehnologia Face ID bazată pe scanarea cu infraroșu a trăsăturilor faciale, însă de acum, modulul Face ID  poate fi înlocuit și calibrat corespunzător pe telefoanele iPhone XS, sau modelele mai noi care includ această tehnologie.

Pentru a face posibil acest deznodământ, Apple a oferit pentru tehnicienii centrelor de service acces nerestricționat la parametrii de configurare ai componentei TrueDepth Camera, incluzând senzorul Face ID și eventuale reglaje de finețe aplicabile camerei frontale.

Potrivit Apple, raționamentul după care a fost stabilită deblocarea accesului pentru reconfigurarea FaceID ține de preocuparea față de mediul înconjurător. Îmbunătățind reparabilitatea telefoanelor iPhone, Apple poate reduce cantitatea de deșeuri trimise la reciclat, sau mai rău, direct la groapa de gunoi.

Astfel, tehnicienii Apple vor putea folosi setul de instrumente Service Toolkit pentru a stabili mai departe dacă remedierea funcției Face ID poate fi obținută prin înlocuirea directă a componentei hardware afectată, sau a întregului telefon.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult