VIDEO: un iPhone a supraviețuit unei căderi de la 4.000 de metri din avion

07.05.2023
VIDEO: un iPhone a supraviețuit unei căderi de la 4.000 de metri din avion

Pe de-o parte, iPhone-urile sunt telefoane destul de fragile, în ciuda declarațiilor Apple că folosesc cea mai puternică sticlă de pe piață. Chiar și un mic accident poate duce la o reparație extrem de scumpă, care valorează mai mult decât jumătate din prețul de nou al telefonului. Pe de altă parte, in când în când acestea rezistă la abuzuri foarte mari, precum cazul unui telefon care a căzut din buzunarul unui skydiver de la 4.200 metri altitudine și a supraviețuit.

iPhone-ul a fost recuperat în condiții de funționare

Hatton Smith, cunoscut sub numele de capt_rumcoffee pe TikTok, a publicat un clip în care arată momentul în care a sărit cu parașuta dintr-un avion de la peste 4.000 de metri altitudine. Acesta uitase că încă are telefonul în buzunar, iar imediat ce s-a aruncat din avion, telefonul a alunecat din buzunar și și-a continuat drumul separat către Pământ.

Se pare însă că o adunare de circumstanțe fericite a dus la supraviețuirea telefonului fără nicio daună. Chiar dacă telefonul a căzut în gol de la 4.000 de metri, pentru că a fost protejat cu o husă serioasă, rezistentă la șocuri, a avut folie pe ecran și a căzut într-o zonă mlăștinoasă, cu pământ umed și moale, acesta a putut fi recuperat fără probleme. Cel mai probabil, Smith a folosit funcția Find My pentru a găsi telefonul.

@capt_rumcoffee When your phone falls out of your pocket at 14,000 feet #fail #screammovie ♬ original sound

Deși nu este menționat nici modelul telefonului, nici husa, se pare că este vorba despre un iPhone din generațiile mai recente, de la 12 la 14, în variantă Pro. Producătorul husei este menționat în comentarii drept Cataylst Case, companie specializată în huse care asigură atât protecție bun la șocuri, cât și la apă, peste ceea ce garantează Apple cu certificarea IP68.

Totuși, indiferent de husa aleasă, ideal este să nu scapi telefonul pe jos intenționat. Protecția ar trebui să fie o soluție în caz de urgență, și nu este garantat că va funcționa de fiecare dată. De altfel, nu există nicio garanție că un telefon identic, cu o husă identică și care ar putea cădea într-o zonă la fel de mlăștinoasă ar putea să „supraviețuiască” unei alte căderi din avion. Dacă mergeți la skydiving, lăsați telefonul la sol sau în avion, sau securizați-l foarte bine cu echipament specializat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult