Viitoarele tablete şi telefoane Apple cu chipset A7 ar putea include şi componente Samsung

01.08.2013
Viitoarele tablete şi telefoane Apple cu chipset A7 ar putea include şi componente Samsung

Studierea în detaliu a fişierelor de configurare incluse cu sistemul de operare iOS 7 a scos la iveală detalii interesante despre procesorul A7, rezervat noilor generaţii de tablete şi telefoane Apple.

Astfel, prin eforturile depuse de mai mulţi utilizatori entuziaşti, aflăm că oficialii Apple nu s-au ţinut de cuvânt atunci când anunţau că vor evita pe cât posibil folosirea componentelor Samsung în produsele Apple. Din contră, funcţionarea chipsetului A7 ar putea depinde chiar de astfel de elemente.

Potrivit indiciilor descoperite în configuraţia sistemului iOS 7, una din locaţiile ce ar putea adăposti componente Samsung este circuitul de alimentare a ecranului. Privind puţin spre trecut, Apple a mai folosit componente Samsung şi pentru chip-ul A6, la fel şi mai recentul A6X.

Chipsetul Apple A6X - realizat în fabricile Samsung

Totuşi, colaborarea cu Samsung părea să înceteze definitiv în luna iunie, odată cu încheierea unui parteneriat cu gigantul TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), ale cărui facilităţi de producţie urmează să fie folosite pentru realizarea viitoarelor generaţii de chip-uri Apple. Devine însă tot mai clar faptul Apple încă mai păstrează legături strânse cu Samsung, colaborând pentru realizarea chipset-urilor din seria A7, urmând ca viitoarele generaţii A8, A9 şi A9X să fie produse în fabricile TSMC.

Potrivit zvonurilor, chip-ul Apple A7 este rezervat pentru telefonul iPhone 5S şi probabil noi modele de tablete iPad.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult