Viruşii pentru telefoanele mobile îngrijorează tot mai mulţi oameni

Viruşii pentru telefoanele mobile îngrijorează tot mai mulţi oameni

Pe măsură ce telefonul mobil evoluează, de la simplu mijloc de comunicare la dispozitiv capabil să îndeplinească o mulţime de alte sarcini complexe, creşte şi îngrijorarea utilizatorilor legată de pericolele pe care viruşii pentru telefoanele mobile le pot reprezenta. Cel puţin aceasta este concluzia celui mai recent studiu în domeniu.

Studiului realizat de cunoscutul producător de soluţii de securitate McAfee a fost realizat pe 2.000 de subiecţi din Marea Britanie, Statele Unite şi Japonia. Deşi doar 2.1% dintre aceştia au avut viruşi pe telefon, 72% s-au declarat îngrijoraţi de pericolul viruşilor. Cei mai speriaţi dintre cei intervievaţi au fost japonezii. 89.1% dintre aceştia sunt preocupaţi de securitatea telefonului propriu. Se ştie că Japonia are cea mai avansată piaţă de tehnologii GSM din lume şi că acolo telefonul poate fi implicat în operaţiuni din cele mai sensibile, precum tranzacţiile la bursă.

Concluziile studiului au fost făcute publice de McAfee la GSMA Mobile World Congress (fost 3GSM). Ar fi interesant dacă cineva şi-ar da interesul şi la noi să realizeze un astfel studiu, să vedem cât le pasă românilor de securitatea datelor de pe telefonul lor mobil şi mai alescâţi au avut de-a face cu viruşi.

Sony Ericsson K750i

Urmărește Go4IT.ro pe Google News