Vitezele de încărcare Galaxy S24, S24 Plus și S24 Ultra, confirmate fără voia Samsung

15.09.2023
Vitezele de încărcare Galaxy S24, S24 Plus și S24 Ultra, confirmate fără voia Samsung

Listate pe site-ul autorității chineze 3C, vitezele de încărcare Galaxy S24, S24 Plus și S24 Ultra vor stârni probabil dezamăgirea fanilor Samsung, care privesc deja cu invidie la produsele Oppo sau Xiaomi.

Urmând eșecului avut cu seria Galaxy Note7, Samsung a devenit foarte precaut în ce privește forțarea tehnologiei Li-Ion, noile modele Galaxy având o reputație impecabilă în ce privește siguranța. În schimb, telefoane foarte bine cotate precum Galaxy S23 sunt mai degrabă mediocre în ce privește viteza de încărcare și capacitatea oferită de acumulatorul instalat.

Din păcate, informațiile obținute dintr-o sursă oarecum oficială vin să risipească speranțele fanilor care așteptau salturi majore în privința vitezelor de încărcare Galaxy S24. Astfel, Samsung păstrează neschimbată limita de 45W, aceasta fiind atinsă doar pe modeleele S24 Plus și S24 Ultra. În schimb, versiunea de bază a telefonului preia limita de 25W putere de încărcare, folosită și cu Galaxy S23.

Specificațiile listate pe site-ul autorității chineze de certificare a dispozitivelor electronice contrazic astfel zvonurile de până acum, care indicau creșterea la 65W a puterii de încărcare suportată pe modelul Ultra.

Totuși, chiar dacă puterea de încărcare rămâne neschimbată „pe hârtie”, viteza atinsă în mod efectiv ar putea fi totuși îmbunătățită pe calea optimizării algoritmilor de încărcare folosiți de Samsung. De altfel, este bine cunoscut faptul că puterea maximă disponibilă în modul de încărcare rapidă nu este atinsă decât pe durate scurte de timp, factori precum temperatura și nivelul de încărcare forțând limitarea vitezei pentru protejarea acumulatorului. Astfel, este posibil ca Samsung să îmbunătățească alte aspecte, cum ar fi răcirea acumulatorului și eficiența circuitului de alimentare.

Cert este că nici actualul model Galaxy S23 Ultra nu stă prea rău în privința timpilor de încărcare, ridicarea acumulatorului de 5000 mah la 85% capacitate durând mai puțin de o oră. În schimb, pentru 100% încărcare avem de așteptat aproape două ore. Din păcate, puterea de 25W s-a dovedit insuficientă pentru Galaxy S23, telefonul având nevoie de peste 80 minute pentru încărcarea aproape completă a acumulatorului de numai 3900 mAh.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult