Vivo anunţă NEX Dual Display Edition, un nou flagship impresionant cu două ecrane şi trei camere foto

12.12.2018
Vivo anunţă NEX Dual Display Edition, un nou flagship impresionant cu două ecrane şi trei camere foto

Chiar dacă Vivo este un brand foarte cunoscut de smartphone-uri în China, acesta a reuşit abia în 2018 să iasă în evidenţă şi pe plan internaţional. Mai întâi, compania a lansat primul smartphone cu senzor de amprentă în display, apoi primul telefon fără notch şi ecran pe toată suprafaţa frontală, iar acum doreşte să inoveze cu un concept nu tocmai original, însă realizat într-un mod inedit: modelul NEX Dual Display Edition cu sistem triple camera şi hardware de top.

Încă de la apariţia lui iPhone X, cu al său notch proeminent în partea de sus, producătorii rivali au încercat să reducă dimensiunea acestui decupaj din display. Unii au reuşit să îl elimine complet, însă nu fără compromisuri. Inclusiv noul NEX Dual Display Edition renunţă la o componentă pentru a putea oferi o experienţă „completă” de vizionare: camera foto frontală. Dacă pe modelele NEX din trecut, camera foto era retractabilă, ieşind la suprafaţă doar la nevoie, de data aceasta, camera a fost eliminată complet, fiind încurajată utilizarea camerei de pe spate pentru toate activităţile de fotografiere. Acest concept a fost folosit de curând şi de ZTE în realizarea modelului Nubia X.

Practic, Vivo a preferat să integreze un display complet pe partea din spate pentru a servi drept „oglindă” pentru selfie-uri. Evident, ecranul de pe spate are o ramă proeminentă deasupra şi sub ecran şi foloseşte un panou 16:9 cu rezoluţie Full HD, cu o diagonală de 5,5”. Ecranul de pe partea din faţă vine însă cu rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli) şi diagonală de 6,39”, cu doar o mică zonă neagră în partea de jos. Ambele folosesc tehnologia AMOLED, deci probabil că sunt produse de Samsung.

Galerie foto

La nivel hardware, NEX Dual Display Edition vine echipat cu un chipset Snapdragon 845, 10 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă şi un acumulator de 3.500 mAh. De asemenea, există un jack pentru căşti alături de mufa USB Type-C, cât şi un sistem cu trei camere. Totuşi, nu vom găsi funcţii avansate de zoom sau o cameră supraangulară.

Camera foto este compusă dintr-un senzor principal de 12 megapixeli, alăturat unui senzor secundar de 2 megapixeli pentru fotografii portret, cât şi dintr-un senzor nou numit Time of Flight, care va fi folosit pentru funcţii de scanare 3D şi aplicaţii în realitate augmentată (AR). În jurul camerei există un inel luminos numit „Lunar Ring”, care foloseşte 16 LED-uri pentru iluminare (un soi de ring flash).

Vivo NEX Dual Display Edition va fi lansat în China foarte curând, este livrat cu Android 9.0 Pie şi porneşte de la un preţ de aproximativ 725 dolari, semnificativ mai mic decât în cazul altor modele de top ale concurenţei. Desigur, acest telefon nu este aşteptat pentru lansare în Europa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult