Vivo iQOO promite să fie cel mai avansat smartphone de gaming de până acum

01.03.2019
Vivo iQOO promite să fie cel mai avansat smartphone de gaming de până acum

12GB memorie RAM, acumulator cu timp de încărcare 45 de minute şi un design fără compromisuri. Vivo iQOO ar putea fi smartphone-ul ideal pentru gaming, iar asta cu un preţ care nu se apropie de pretenţiile unui flagship lansat de unul dintre brandurile celebre.

Prescurtare pentru „I Quest On and On”, iQOO este noul brand Vivo pentru telefoane de gaming. Cu preţ ce porneşte de la 450 de dolari, primul model din serie vine echipat cu Snapdragon 855, 6GB memorie RAM şi 128GB memorie internă. Cei care consideră aceste dotări prea modeste pentru propriile ambiţii pot alege modelul de top, care pentru 640 de dolari oferă în plus 12GB memorie RAM şi 256GB spaţiu de stocare. Însă specificaţiile de bază rămân neschimbate: ecran AMOLED de 6.41” cu rezoluţie 2340×1080 pixeli şi decupaj tip picătură la partea de sus, senzor de amprente sub ecran, sistem triple-camera la partea din spate, modul NFC şi suficiente benzi LTE suportate pentru folosirea pe teritoriu european.

Exceptând modelul cu 6GB memorie RAM, pachetul cu accesorii pentru Vivo iQOO include un adaptor de alimentare numit Super FlashCharge, capabil să furnizeze o putere de până la 44W prin cablul USB-C. La acest nivel de putere, acumulatorul de 4000 mAh poate fi încărcat la 50% din capacitate după numai 15 minute de aşteptare. După 30 de minute avem 85% nivel de încărcare, iar în 45 de minute acumulatorul este complet încărcat.

Un produs pentru gaming cum este Vivo iQOO nu putea rămâne indiferent faţă de fenomenul „RGB”. Livrat într-o carcasă integral din sticlă, smartphone-ul este augmentat cu o bandă LED dispusă pe zona mediană a capacului din spate. Aceasta iluminează albastru sau portocaliu, reflectând prin capacul din sticlă pentru obţinerea efect vizual deosebit.

Vivo va livra şi o ediţie ”Monster”, care substituie efectele de lumini cu un finisaj care imită fibra de carbon. Totodată, această variantă a telefonului va include şi „Monster Touch” – butoane dedicate plasate pe partea mediană a carcasei, personalizabile pentru a îndeplini anumite comenzi în timpul jocurilor.

Vivo iQOO dispune de o cameră foto principală de 12MP, bazată pe senzorul Sony IMX363 – acelaşi folosit şi cu seria de telefoane Pixel 3, alăturat unui senzor wide-angle de 13MP şi senzor de 2MP pentru aproximarea efectelor bokeh. La partea din faţă găsim încă o cameră foto de 12MP.

Seria de telefoane Vivo iQOO este disponibilă chiar de astăzi pentru cumpărătorii din China, însă producătorul Vivo dă asigurări că va aduce acest produs şi în pieţele non-asiatice, la o dată ulterioară.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult