Vivo lansează o clonă de iPhone X cu senzor de amprentă în display

21.03.2018
Vivo lansează o clonă de iPhone X cu senzor de amprentă în display

Vivo nu stă pe loc niciun moment. La scurt timp după ce a lansat modelul X20, primul smartphone cu senzor de amprentă în display şi după ce a prezentat conceptul Apex, primul telefon fără margini şi fără decupaj în display, compania chineză anunţă modelele X21 şi X21 UD, un soi de clone de iPhone X care încearcă să repare câteva dintre neajunsurile originalului. Pentru început, unul dintre acestea vine cu un senzor de amprentă în display.

Noile smartphone-uri de la Vivo arată de la distanţă ca nişte iPhone X-uri cu ramă mai groasă în partea de jos. Display-ul cu diagonală de 6,28” şi rezoluţie Full HD+ (2.280 x 1.080 pixeli) are un decupaj în partea de sus, unde se regăsesc senzorii obişnuiţi, difuzorul pentru apeluri şi camera frontală. Pe partea din spate, telefonul beneficiază de un sistem dual-camera, toată suprafaţa fiind realizată din sticlă. Spre diferenţă de iPhone X, Vivo X21 vine în trei opţiuni de culoare: alb, negru şi roşu.

Configuraţiile interne includ chipset-uri Snapdragon 660, 6 GB memorie RAM şi trei camere de 12 megapixeli. Pe partea din faţă a fost integrat şi un proiector infraroşu, care ajută la deblocarea prin intermediul recunoaşterii faciale chiar şi pe întuneric. Senzorul de amprentă se regăseşte pe spate. Modelul X21 UD vine însă cu un senzor de amprentă în display. La capitolul software, Vivo livrează modelele X21 cu Android 8.1, cosmetizat folosind interfaţa proprietară Funtouch OS.

Noile Vivo X21 vor fi livrate cu 64 sau 128 GB spaţiu de stocare şi vor fi disponibile în China la preţuri între 460 şi 500 dolari, în timp ce modelul X21 UD, cu senzor de amprentă în display porneşte de la 570 dolari, fiind disponibil doar în variantă cu 128 GB.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult