Vivo se pregătește să lanseze un nou smartphone pliabil: Vivo X Fold 3

05.01.2024
Vivo se pregătește să lanseze un nou smartphone pliabil: Vivo X Fold 3

După succesul avut de telefonul plibabil Vivo X Fold 2, lansat doar în China, Vivo se pregătește să lanseze următoarea generație de smartphone-uri pliabile: Vivo X Fold 3. Conform unor informații apărute pe rețeaua socială chineză Weibo, noul dispozitiv promite să aducă îmbunătățiri semnificative, atât în ceea ce privește hardware-ul, cât și caracteristicile și design-ul.

Zvonurile indică faptul că noul Vivo X Fold 3 va fi echipat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 și va beneficia de un ecran 2K cu o rată de reîmprospătare de până la 120 Hz. Similar cu telefoanele de top din seria X – Vivo X100 și X100 Pro, lansate recent în China, X Fold 3 va avea un ecran LTPO, cu X100 Pro având un ecran 8T LTPO. De asemenea, se sugerează că modelul plibail X Fold 3 va cântări doar 250 de grame, comparativ cu greutatea de 279 de grame a modelului anterior, X Fold 2.

În ceea ce privește specificațiile camerei, X Fold 3 este posibil să includă un design cu trei camere la spate, constând dintr-o cameră principală de 50 megapixeli cu stabilizare optică a imaginii (OIS), un obiectiv periscop de 100mm care oferă zoom optic de 4x și un obiectiv ultra-wide pentru fotografii cu unghi larg. De asemenea, se spune că dispozitivul va folosi senzorul foto Sony LYT-900, scrie TheTechOutlook.

Vivo se concentrează pe lansarea seriei X100

Pe lângă smartphone, se zvonește că Vivo va lansa și tableta Vivo Pad 3 pe piața din China. Dacă informațiile sunt adevărate, noua tabletă Vivo ar urma să fie alimentată de procesorul MediaTek Dimensity 9300.

Cu toate acestea, momentan, Vivo se concentrează pe lansarea seriei X100. Ambele telefoane din serie vor avea un design cu patru camere, chipseturi MediaTek Dimensity 9300 și un design similar și elegant, cu un modul circular de cameră la spate. Diferențele dintre telefoane vor consta în capacitatea bateriilor, vitezele de încărcare, specificațiile camerei și opțiunile de RAM și stocare.

X100 va fi disponibil în două variante: 12GB RAM și 256GB stocare și 16GB RAM și 512GB stocare. X100 Pro va fi disponibil într-o singură variantă cu 16GB RAM și 512GB de stocare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult