Vivo X80 va avea cameră de 50MP cu stabilizate gimbal și noul chipset pe 4nm, Dimensity 2000

14.10.2021
Vivo X80 va avea cameră de 50MP cu stabilizate gimbal și noul chipset pe 4nm, Dimensity 2000

Deși actuala serie flagship, Vivo X70, fost lansată în urmă cu doar o lună, zvonurile despre succesorul X80 circulă deja, conturând specificații interesante.

Primul detaliu este chipsetul Dimensity 2000 cu proces de fabricație TSMC pe 4nm, pe care MediaTek ar intenționa să-l dezvăluie înainte de finalul acestui an. Totuși, chiar și în cel mai optimist scenariu primele dispozitive bazate pe acesta nu vor sosi mai devreme de prima parte a anului viitor. Aflăm între timp că  vârful de gamă MediaTek vine cu CPU impresionant, având un nucleu de înaltă performanță Cortex-X2 (frecvență 3.0GHz), trei nuclee Cortex-A710 și patru nuclee Cortex-A510. Practic vorbim de o configurație de procesor similară soluțiilor de top, Snapdragon 898 și Exynos 2200, cu diferența că cele din urmă folosesc interpretarea Samsung a procesului de fabricație pe 4nm.

Tot pe surse aflăm și că Vivo X80 este pregătit cu ecran FHD+ la 120Hz, mai mult ca sigur de tip OLED.

Piesa de rezistență va fi însă camera foto cu stabilizare gimbal, cuplat unui senzor de 50MP cu dimensiunea 1/1.3 inch. Performanțele acestui sistem ar trebui să le depășească pe cele ale actualului model flagship, Vivo X70 Pro+, prevăzut cu stabilizare gimbal pe 5 axe ‘VIS’. Configurația foto ar urma să fie completată cu aceeași cameră de 12MP optimizată pentru poze în modul portret, disponibilă și0 pe modelul actual.

Așteptat anul viitor, Vivo X80 va cel mai probabil fi livrat direct cu versiunea Android 12. Din păcate, la fel ca și cu modelul X70, disponibilitatea pentru piața europeană va fi anunțată la ceva timp după lansarea din China.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult